Mediķis pastāstīja, kā Covid-19 ilgtermiņa periodā "iedarbojas uz galvu"

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasГлавврач ГКБ им. Жадкевича Александр Мясников
Главврач ГКБ им. Жадкевича Александр Мясников - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķis pauda viedokli par koronavīrusa mākslīgas izcelsmes iespēju un prognozēja psihiskās pārmaiņas, kas pēc zināma laika varētu skart infekciju pārcietušos pacientus.
RĪGA, 4. maijs – Sputnik. Pašreizējais koronavīrusa izplatības pieaugums ilgs līdz vasaras sākumam, pēc tam – trīs mēnešus vēlāk – būs vērojams jauns pacēlums, kanāla "Solovjov LIVE" ēterā prognozēja pazīstamais Krievijas mediķis un televīzijas raidījumu vadītājs Aleksandrs Mjasņikovs, stāsta Sputnik Baltkrievija.

Jauns vilnis

"Tagad trīs mēnešus būs vispirms uz augšu, pēc tam uz leju, pēc tam, novembrī – atkal. Tāpēc skaitiet, pieskaities šai dienai trīs mēnešus. Tagad aprīlī, maijā, jūnijā būs uzliesmojums, pēc tam jūlijā, augustā septembrī būs lejupslīdze, bet oktobrī un novembrī atkal celsies. Paturiet prātā manus vārdus. Jau sen visos grafikos redzams – trīs mēneši uz vienu pusi, trīs mēneši – uz otru," uzskata Mjasņikovs.
Российская вакцина от COVID-19 Спутник V - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Kāpēc vakcīna "Sputnik V" izdevusies efektīva – virusologa atbilde
Mediķis atgādināja, ka, atšķirībā no pirmā epidēmijas viļņa, visiem pārējiem raksturīga tendence: saslimstība vairs nekrītas līdz minimumam, domājams, tāpēc, ka testu skaits pieaug.
"Tas liecina vienīgi ar to, ka mums jāizvairās no nāvējošām slimībām, nāves gadījumiem. Kolektīvā imunitāte pārsvarā tiks sasniegta caur slimībām, caur koronavīrusu. Patiesībā tas nav biesmīgi, jo 90% gadījumu runa ir par banālu akūtu elpceļu saslimšanu un viss, bet šīs smagās pneimonijas mums ir jāuzvar, mēs varam to izdarīt, tātad tas ir jādara," paskaidroja Mjasņikovs.

Koronavīruss no kolbas

Ārsts atzinās, ka agrāk ļoti skeptiski vērtējis teoriju par koronavīrusa mākslīgo izcelsmi, tomēr pakāpeniski sācis domāt par šo tēmu.
"Tā neizturas neviens līdz šim zināmais vīruss. Tas ir kā kustīgs mērķis, taču tas ne tikai kustas. Tas maina virzienu. Dabīgs vīruss tā neizturas. Tas sākās ar to, ka uzliesmojums visā pasaulē bija neizprotami vienlaicīgs, it kā būtu aizdedzināts no visām malām. Ka būtu no Uhaņas izvests, izvazāts – tās ir bērnišķīgas muļķības, - teica Mjasņikovs. – Un pēc tam visas tās mutācijas, kas radās vienlaikus – Lielbritānijā vai vēl kaut kur, un mēs slēdzam robežas, lai neievazātu. Tās taču rodas vienlaikus pasaulē vairākās valstīs uzreiz. Rodas iespaids par kaut kādu guļošu čipu: pēc tam – bah! – pamostas un sākas šo vīrusu populācija. Ļoti daudz neskaidrību."

Koronavīrusa sekas

Mēs tagad sākam vērtēt ilgtermiņa sekas (amerikāņi tās sauc par "long covid"), proti, mēs jau saprotam, kā tie ietekmē prātu, spēju domāt, psihoemocionālo sfēru, un mēs jau zinām, kā tas notiek molekulārā līmenī, kādi neiromediatori darbojas, pastāstīja Mjasņikovs.
Пассажиры в защитных масках возле вокзала Уханя  - Sputnik Latvija, 1920, 02.01.2021
Kur cēlies koronavīruss SARS-CoV-2? Nulles pacienta meklējumi
"Es pat nebrīnīšos, ja galu galā izrādīsies, ka kaut kādas psihiskās izmaiņas šīs plašās koronavirusa infekcijas rezultātā bija mērķis, ja pāriesim pie sazvērestību teorijas. Daudz kas nav zināms," atzīmēja ārsts.
Precīzi zināms ir viens: koronavīruss saudzē gados jaunos un veselos, teica Mjasņikovs. "Mēs zinām, ka cilvēki, kuri saņem fizisko slodzi, daudz retāk mirst no koronavīrusa, pat būdami cienījamā vecumā, proti, fiziskā slodze pasargā."°
Nevajag baidīties no paša koronavīrusa – vajag vakcinēties un pieturēties pie normāla dzīves veida, kopsavilkumam piebilda ārsts.
Ziņu lente
0