Ne visi varēs ceļot: ES stāsta, kādas prasības tiek izvirzītas tūristiem

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasВход в здание Еврокомиссии в Брюсселе
Вход в здание Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienība informēja, ka ir gatava uzņemt visus tūristus no ES dalībvalstīm, taču ir noteikums, kuru neievērojot iespējamas grūtības.
RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. ES ir gatava uzņemt visus tūristus, taču ar vienu noteikumu, informēja Eiropas Komisijas prieksšēdētāja Urzula fon der Leiena, stāsta BВ.lv, atsaucoties uz interviju avīzei The New York Times.
Politiķe atzīmēja, ka visu Eiropas Savienības dalībvalstu iedzīvotāji varēs ceļot ES robežās, taču šim nolūkam viņiem obligāti jābūt vakcinētiem ar preparātiem, ko apstiprinājusi Eiropas zāļu aģentūra (EMA).
Urzula fon der Leiena neprecizēja, kad ceļojumi atkal būs iespējami, taču atzīmēja, ka tas pilnībā būs atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas.
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2021
Kāpēc vakcinācija ES — tas ir panākumu stāsts
Tāpat viņa nepaskaidroja, kāda politika tiks īstenota attiecībā pret cilvēkiem, kuri vēlas ceļot, taču izvēlējušies citu preparātu, kas nav iekļauts EMA sarakstā.
Jāpiebilst, ka šobrīt pie EMA apstiprinātajām vakcīnām pieder četri preparāti: ASV un Vācijas konsorcija Pfizer un BioNTech, ASV kompānijas Moderna, Lielbritānijas un Zviedrijas kopuzņēmuma AstraZeneca un ASV kompānijas Johnson & Johnson vakcīnas.
Iepriekš vēstījām, ka arī Krievijas iedzīvotāji ir noilgojušies pēc tūrisma braucieniem. Visvairāk viņi skumst bez Itālijas – katrs piektais respondents gaida, kad tā tiks atvērta. Par atpūtu Spānijā sapņo 16% respondenti. 13% aptaujāto labprāt apmeklētu Baltijas valstis.
2020. gadā tūristu skaits Latvijā krities līdz minimumam desmit gadu laikā. Pateicoties "Baltijas burbulim" lielākais skaits tūristu "koronavīrusa gadā" Latvijā ieradās no Latvijas un Igaunijas. Trešajā vietā joprojām bija Krievija, lai arī robeža ar Krieviju lielāko daļu gada bija slēgta – domājams, lielākā daļa no viņiem paspēja apciemot Latviju 2020. gada pirmajos divos mēnešos, pirms epidemioloģisko ierobežojumu ieviešanas.
Ziņu lente
0