Bīstams precedents: Cilvēktiesību tiesa atzīst, ka piespiedu vakcinācija ir likumīga

© Sputnik / Владимир ФедоренкоЗдание Европейского суда по правам человека, архивное фото
Здание Европейского суда по правам человека, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas cilvēktiesību tiesa pieņēmusi lēmumu, kas var radīt precedentu jautājumā par vakcināciju koronavīrusa profilaksei un ļaus valstīm izmantot pasākumus, lai piespiestu iedzīvotājus vakcinēties.
RĪGA, 9. aprīlis – Sputnik. Eiropas cilvēktiesību tiesa (ECT) uzskata par likumīgu Čehijas valdības lēmumu pakļaut piespiedu vakcinācijai bērnus no vairākām ģimenēm, vēsta Sputnik Meedia.
"Šos pasākumus var novērtēt kā nepieciešamus demokrātiskā sabiedrībā," RT Telegram kanāls publicēja fragmentu no ECT lēmuma.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Iepriekš vairākas ģimenes no Čehijas iesniedza ECT sūdzību par varasiestāžu darbībām, kas piespieda pakļaut vakcinācijām viņu bērnus. Runa bija par vakcīnām jau pirms koronavīrusa pandēmijas.
Zināms, ka Čehijas likumdošanā iekļauta norma, kas uzliek vecākiem pienākumu vakcinēt savus bērnus, ja tas nenodara kaitējumu viņu veselībai.
Вакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2021
Ģimenes ārstiem lūdz pārdot vakcinācijas sertifikātu un izliet vakcīnu ārā
Pārkāpuma gadījumā iespējams naudas sods, bet bērni, kas nav saņēmuši vakcīnas, netiek uzņemti bērnudārzā. Valsts paredz deviņas slimības, pret kurām vakcīnas ir obligātas, ieskaitot garo klepu, B hepatītu, stingumkrampjus, difteriju, masaliņas, poliomielītu un masalas.
Ģimeņu pārstāvji, kuri iesniedza sūdzības ECT, apgalvoja, ka dažādas sekas, ko nes "likumā noteiktā vakcinācijas pienākuma neievērošana bija nesavietojamas ar viņu tiesībām uz cieņu pret privāto dzīvi saskaņa ar Konvencijas 8. pantu (tiesības uz privāto dzīvi)".
Ziņu lente
0