Ungārija saskaras ar politiskiem uzbrukumiem vakcīnas "Sputnik V" dēļ

© Sputnik / Чедлы Бен Ибрахим / Pāriet pie mediju bankasМедицинский работник демонстрирует ампулу с российской вакциной "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак")
Медицинский работник демонстрирует ампулу с российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 22.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts apspriedās par iespējām iegādāties Krievijā izstrādāto vakcīnu koronavīrusa profilaksei "Sputnik V" un Ķīnas Sinopharm.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Ungārija saskārusies ar politiskiem uzbrukumiem, kopš paziņoja: sāktas parrunas ar Covid-19 apkarošanai paredzēto preparātu ražotājiem Krievijā un Ķīnā, intervijā telekanālam RT pastāstīja valsts ārlietu ministrs Pēters Sījārto, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Iepriekš Ungārija apstiprināja "Sputnik V" pielietošanu, negaidot preparāta reģistrāciju ES. Arī pats Sījārto ir saņēmis Krievijas vakcīnu.

Еврокомиссар по вопросам евро и социального диалога в комиссии Юнкера Валдис Домбровскис. - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Politika
Kādā veidolā ES un Baltijas valstis pārvarēs koronavīrusa krīzi

"Vakcīna mūsu acīs nav ideoloģijas jautājums, tas ir dzīvību glābšanas jautājums... Kad kļuva zināms, ka mēs organizējam pārrunas par "Spunik V" un "Sinopharm" iegādi, mēs saskārāmies ar vērā ņemamu politisko uzbrukumu," viņš paziņoja.

Neviens no "uzbrucējiem" nepainteresējās par vakcīnu efektivitāti un drošību, uzsvēra diplomāts.

"Uzbrukums notika tikai tāpēc, ka mēs paskatījāmies uz austrumiem, nevis uz rietumiem jautājumā par vakcīnu saņemšanu," viņš ir pārliecināts.

Līdz ar "Sputnik V" Ungārija apstiprinājusi arī AstraZeneca un Sinopharm vakcīnas. Valstī tiek izmantoti arī Pfizer un Moderna preparāti, kas apstiprinātas ES.

"Sputnik V" Eiropas Savienībā

Iepriekš aģentūra Reuters, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, pastāstīja, ka ES plāno pārrunas par Krievijas vakcīnas "Sputnik V" iepirkumiem, saskaņā ar aģentūras datiem, Eiropas Zāļu aģentūra varētu apstiprināt Krievijas preparātu jau maijā.

Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Viedoklis
Eiropa atriebjas AstraZeneca

EZA sākusi Krievijas vakcīnas ekspertīzi jau 4. martā. Tā pārbauda preparāta atbilstību ES kvalitātes, efektivitātes un drošības standartiem. Ziņots, ka tā plāno novērtēt vakcīnu saīsinātā termiņā.

Līdz ar Ungāriju "Sputnik V" individuālā kārtībā apstiprinājusi arī Slovākija.

Krievijas tiešo investīciju fonda pārstāvji paziņoja, ka reģistrācija EMA ļaus nodrošināt ar vakcīnu "Sputnik V" 50 miljonus ES iedzīvotājus no 2021. gada jūnija.

Ziņu lente
0