EPPA priekšsēdētājs sola spert soļus krievvalodīgo žurnālistu aizsardzībai Latvijā

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasВизит председателя ПАСЕ Х. Дамса в Москву
Визит председателя ПАСЕ Х. Дамса в Москву  - Sputnik Latvija, 1920, 17.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hendriks Damss apsolīja atgādināt Latvijas valdībai, kādas saistības tā uzņēmusies, iestājoties Eiropas Padomē.

RĪGA, 17. marts - Sputnik. EPPA priekšsēdētājs Hendriks Damss apsolīja nekavējoties spert soļus situācijā ar krievvalodīgo žurnālistu tiesību pārkāpumiem Latvijā, pastāstīja Krievijas Valsts domes vicespīkeris Pjotrs Tolstojs RIA Novosti.

15.-16. martā Damss uzturējās ar darba vizīti Maskavā, kur tikās arī ar Valsts domes spīkeri Vjačeslavu Volodinu.

Iepriekš Krievijas Žurnālistu savienības priekšsēdētājs Vladimirs Solovjovs nosūtīja Damsam vēstuli ar lūgumu pievērst uzmanību reportieru tiesību uz savas profesionālās darbības īstenošanu kliedzošajiem pārkāpumiem Latvijas teritorijā. Solovjovs lūdza EPPA vadītāju atbilstoši novērtēt šo vārda brīvības pārkāpumu un spert soļus, lai nodrošinātu viņa kolēģu tiesības uz savas profesionālās darbības īstenošanu.

"Tiekoties ar (EPPA – red.) priekšsēdētāju, es nodevu viņam vēstuli no Krievijas Žurnālistu savienības... Damss apsolīja nekavējoties veikt pasākumus, nodot EP komisijai un cilvēktiesību komisārei Dunjai Mijatovičai. Un, atbilstoši, veikt visus pasākumus, lai atgādinātu Latvijas valdībai saistības, ko tā uzņēmusies, iestājoties Eiropas Padomē," teica Tolstojs.

Viņš uzsvēra, ka sarunā ar EPPA priekšsēdētāju bija iekļauts jautājums par krievu un krievvalodīgo aizsardzibu Baltijas valstīs: "Tā vienmēr ir, un mēs par to runājām arī vakar."

"Mēs šo tēmu tā neatstāsim. Turpināsim darbu, un, esmu pārliecināts, agri vai vēlu tas neapšaubāmi dos savus augļus," uzsvēra Tolstojs.

Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 15.03.2021
Krievija gatavo likumprojektu paketi žurnālistu, mediju un auditorijas aizsardzībai

Damsa vizītes laikā aktīvisti organizēja inidividuālos piketus vārda brīvības aizsardzībai Latvijā. Cilvēks ar plakātu angļu valodā "Pārtrauciet žurnālistu vajāšanas Latvijā" atradās pie pašas ieejas pazemes pārejā, tomēr Damss vienkārši pagāja viņam garām.

Ņemot vērā sadarbību ar Sputnik un Baltnews, Latvijas varasiestādes piedraudēja krievvalodīgajiem žurnālistiem ar kriminālvajāšanu, līdz pat brīvības atņemšanai uz laiku līdz četriem gadiem. Viņi apsūdzēti par ES sankciju režīma pārkāpumu, jo mediju grupas "Rossija segodņa", kuras struktūrā strādā Sputnik un Baltnews, ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs iekļauts sankciju sarakstā. Krievijas ĀM ne vienu vien reizi jau skaidrojusi: sankcijas ir individuālas, tās nevar attiecināt uz visiem, kas sadarbojas ar mediju holdingu.

Ziņu lente
0