Nelabvēlīga situācija: EK iekļāvusi Latviju starp valstīm, ko nav ieteicams apmeklēt

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasСтатуя Роланда и Дом Черноголовых на Ратушной площади в Старой Риге, Латвия
Статуя Роланда и Дом Черноголовых на Ратушной площади в Старой Риге, Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 izplatības fonā Eiropas Komisija iekļāvusi sarakstā 10 valstis, ko nav ieteicams apmeklēt, ņemot vērā infekcijas gadījumu skaitu diennaktī.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Eiropas Komisija ieteikusi Eiropas Savienības valstu iedzīvotājiem atturēties no braucieniem uz 10 ES valstīm, ņemot vērā augsto koronavīrusa infekcijas risku, stāsta "Rossijskaja gazeta".

Ziņots, ka EK iesaka neampeklēt Latviju, Lietuvu, Igauniju, Zviedriju, Slovēniju, Slovākiju, Kipru, Maltu, Portugāli un Nīderlandi.

ES komisāre Ilva Johansone paskaidroja, ka valstu saraksta sastādīšanai ņemts vērā saslimušo skaits, tāpēc tajā iekļautas valstis, kurās Covid-19 jauno gadījumu skaita pieaugums diennaktī divu nedēļu laikā sasniedz 500 un vairāk uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Šādas valstis tiek uzskatītas par valstīm ar augstu inficēšanās risku.

Аэропорт встречает любезно, но с соблюдением всех ограничений - Sputnik Latvija
Pasažieriem liedz ierasties Rīgā bez negatīva Covid-19 testa

Ja braucienu uz valsti no minētā saraksta atlikt nav iespējams, EK iesaka nodot analīzes Covid-19 testam un pēc atgriešanās pāriet pie pašizolācijas uz 14 dienām.

Iepriekš vēstīts, ka aizvadītās nedēļas laikā 24 pasažieriem liegta iebraukšana Rīgā – viņiem nebija negatīva Covid-19 testa. Tas jāveic ne vairāk kā 72 stundu laikā pirms iesēšanās lidmašīnā. Civilās aviācijas aģentūra iepriekš brīdināja pārvadātājus par to, ka pasažieriem jāuzrāda izziņa par polimerācijas ķēdes reakcijas (PĶR) testa rezultātiem. Lidosta informēja pārvadātājus, ka pirms sēšanās lidmašīnā viņu pienākums ir pārbaudīt konkrētā tipa testu katram pasažierim.

Pasažieriem, kuri izslimojuši koronovīrusa infekciju triju pēdējo mēnešu laikā, jāsaņem ārsta izziņa par to, ka viņi vairs nav infekcijas pārnēsātāji.

Ziņu lente
0