Norvēģijā konstatēts iemesls pamācīties no Krievijas karavīriem

© Sputnik / Мурашко / Pāriet pie mediju bankasЗамерзшее море
Замерзшее море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karavīri Krievijas ziemeļu reģionos izmanto Otrā pasaules kara pieredzi un atkal mācās izmantot transportam briežus un suņus. Norvēģu briežkopis atzinīgi novērtē šo praksi un pat sola iznomāt savus briežus bruņotajiem spēkiem, ja tie palūgs.

RĪGA, 16. janvāris  Sputnik. Karavīri Krievijas ziemeļu reģionos apgūst Otrā pasaules kara pieredzi un atkal mācās izmantot briežus un suņus transporta vajadzībām. Norvēģu briežkopis Aslaks Sokki pauda sajūsmu par Krievijas karavīriem, kuri izmanto briežu un suņu iespējas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz materiālu NRK, ko pārpublicēja portāls InoSMI.

Izdevums atgādināja, ka KF Ziemeļu flotes Arktiskā brigāde kopš 2016. gada mācās braukt ar briežiem un suņiem Lovozero ciemā, Murmanskas apgabalā. Tā ir Krievijas sāmu galvaspilsēta.

"Es bieži saku, ka Krievijā ir daudz gudru cilvēku. Viņi zina, ko dara, un uzticas briežiem," atzinīgi novērtēja briežkopis.

Sokki konstatēja, ka norvēģu karavīriem ir iemesls pamācīties no kolēģiem Krievijā.

Viņam piekrita arī Norvēģijas Nacionālās zemessardzes sabiedrisko attiecību speciālists Jonni Karlsens. Viņš atzina, ka lēmums izmantot briežus ir loģisks.

"Te nekas nav īpaši sakāms, tomēr izmantot briežus un suņus arktiskajos apstākļos droši vien ir loģiski," secināja izdevuma sarunbiedrs.

Militārais eksperts Ivans Konovalovs konstatēja, ka Krievijas karavīru izmantotā pārvietošanās metode ir piemērota nelielām taktiskajām daļām. Pēc viņa domām, dzīvnieku izmantošana armijā nav nekāda jaunā metode.

"Armijās visā pasaulē vēl joprojām ir kavalērijas vienības. Krievijas Kaukāzā un Altajā zirgi vēl joprojām ir svarīgs transporta līdzeklis, tos var pat izmantot kaujā," turpināja Konovalovs.

Спуск на воду ЛСП Северный полюс в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Pats atbaidošākais": kāpēc Rietumiem šausmīgi nepatīk Krievijas jaunais kuģis

"Kāpēc aizmirst to, kas ir efektīvs un lietderīgs? To visu var izmantot, it īpaši arktiskajos apstākļos. Krievijas ziemeļos tas ir absolūti nepieciešams," uzsvēra militārais ekesperts.

Tomēr norvēģu karavīri neplāno sacensties ar Krievijas armiju šajā jomā.

"Nacionālajai zemessardzei ir vienības ar suņiem, tos mēs izmantojam citiem mērķiem, piemēram, meklējumos un tā tālāk. Mēs neplānojam izmantot suņus vai briežus transportam, jo mums šiem nolūkiem nav ne zināšanu, ne resursu," atzina Jonni Karlsens.

Viņš piezīmēja, ka Krievijas lēmums izmantot briežus pēc savas būtības izklausās loģiski.

Savukārt briežkopis Aslaks Sokki pieļāva, ka varētu iznomāt savus briežus karavīriem, ja saņems tādu pieprasījumu. Tomēr ar vienu noteikumu – ar briežiem strādās sāmi.

Ziņu lente
0