Eksperts uzskata, ka ASV plāno izstādīt Ķīnai rēķinu par "kaitējumu cilvēcei"

© SputnikЭксперт Алексей Кочетков
Эксперт Алексей Кочетков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņi īsteno tālejošus plānus, apsūdzot Ķīnu par pandēmijas radīto katastrofu. Par Savienoto Valstu plāniem stāsta politiskais eksperts Aleksejs Kočetkovs.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Amerikāņi no jauna sarosījās, kad Ķīnas ārlietu ministrs Vans I intervijā aģentūrai Xinhua un Ķīnas Centrālajai televīzijai pastāstīja, ka Covid-19 pandēmija sākusies ar atsevišķiem infekcijas uzliesmojumiem dažādās vietās visā pasaulē. Tomēr Ķīna bija pirmā, kas informēja PVO par šādu uzliesmojumu.

ASV prezidenta padomnieka nacionālās drošības jautājumos vietnieks Metjū Potingers preses konferencē ar citu valstu politiķiem Zoom informēja par "ticamāko" koronavīrusa izcelsmes versiju. Viņaprāt, runa ir par noplūdi vai avāriju laboratorijā Ķīnā. Pie tam, atzīmēja politiķis, šai teorijai par labu liecinot "jaunākie izlūkdienestu dati".

Шэньчжэнь, Китай - Sputnik Latvija
Ķīnas Ārlietu ministrija pastāstīja par pandēmijas Covid-19 izcelsmi

Politiskais eksperts, fonda "Tautas diplomātija" prezidents Aleksejs Kočetkovs komentēja situāciju sarunā ar radio Sputnik.

Viņš konstatēja, ka tamlīdzīgas apsūdzības savam ģeopolitiskajam konkurentam amerikāņi izvirza ar tālejošiem apsvērumiem. Iespējams, viņi pat cer pieprasīt kompensāciju par kaitējumu, kas nodarīts cilvēcei un vispirms – protams, pašiem amerikāņiem.

Pie tam ASV nekautrīgi izmanto savus vadošos politiskos darbiniekus, lai iesviestu informācijas laukā tamlīdzīgas ziņas, uzsvēra Kočetkovs.

Эксперт считает, что США планируют предъявить Китаю счет за "ущерб человечеству"
Ziņu lente
0