Analītiķis ierosinājis risinājumu "Ziemeļu straumes 2" sertifikācijas problēmai

© Photo Nord Stream 2 / Paul LangrockТрубы газопровода "Северный поток — 2"
Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomists uzskata par bezjēdzīgu cauruļvada sertifikācijas jautājumā cerēt uz Eiropas kompānijām.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Krievijas valdības Finanšu universitātes eksperts Igors Juškovs sarunā ar telekanālu RT ierosināja iesaistīt gāzesvada "Ziemeļu straumes 2" sertifikācijā Krievijas kompāniju, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš vēstīts, ka norvēģu kompānija "Det Norske Veritas" (DNV GL) atteikusies sertificēt gāzesvadu "Ziemeļu straume 2", ņemot vērā ASV sankcijas.

Speciālists uzskata, ka scenāriju, kura ietvaros projekta sertifikācijā tiks iesaistīts Krievijas uzņēmums, atzinīgi novērtēs gan Eiropu, gan Krieviju.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Norvēģu kompānija DNV GL atteikusies no "Ziemeļu straumes 2" sertifikācijas

"No Eiropas Savienības puses tamlīdzīgu ierobežojumu nav: viņi neaizliedz nevienam neko sertificēt. Es domāju, ka drīzāk tiks apspriests jautājums, kad Krievijas kompānija saņem visas vajadzīgās licences un dokumentus par to, ka tā var sertificēt tamlīdzīgus projektus, tādus kā "Ziemeļu straume 2", un tā izdod sertifikātus," uzsvēra Juškovs.

Pie tam ekonomists uzskata par bezjēdzīgu cauruļvada sertifikācijas jautājumā cerēt uz Eiropas kompānijām, jo tās, domājams, neuzdrīkstēsies pārkāpt Savienoto Valstu ieviestos ierobežojošos pasākumus pret Krievijas projektu.

DNV GL ir "Ziemeļu straumes" un "Ziemeļu straumes 2" partneris. No 2012. gada kompānija ik gadus sertificē pirmo projektu. Pārbaudes procedūras mērķis – risku minimizēšana cilvēku dzīvībai, materiālajām vērtībām un apkārtējai videi.

Gāzesvada inspekcija ir obligāta projekta iecirknī Dānijas ūdeņos, kura būvdarbi vēl nav sākušies un ieplānoti 2021. gada janvāra vidū.

Iepriekš Dānijas Enerģētikas aģentūra informēja, ka iecirkni var sertificēt jebkura trešā puse, kas var izniegt likumīgu atbilstības sertifikātu.

Ziņu lente
0