Visiem noteikti pietiks: ES iegādāsies papildu 100 miljonus vakcīnas devu

© AFP 2023 / JOEL SAGETФлакон с надписью Vaccine COVID-19 на фоне логотипа Pfizer
Флакон с надписью Vaccine COVID-19 на фоне логотипа Pfizer - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā atzīmēja Eiropas Komisijas vadītāja Urzula fon der Leiena, pēc papildu vakcīnu pret Covid-19 partijas iepirkšanas, kopējais Biontech un Pfizer preparātu skaits Eiropā sasniegs 300 miljonus devu.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Eiropas Savienība papildus iepirks 100 miljonus Biontech un Pfizer vakcīnas pret koronavīrusa devu, par to savā lapā Twitter paziņoja Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena.

​Tādējādi kopējais vakcīnu skaits Eiropā sasniegs 300 miljonus devu. Eiropas Komisijas vadītāja tāpat atzīmēja, ka vakcīna pozitīvi parādījusi sevi un nav šaubu, ka tā ir droša un efektīva.

Atgādinām, ka svētdien, 27. decembrī, daudzās Eiropas Savienības dalībvalstīs startēja masveida brīvprātīgā vakcinācija pret Covid-19. Latvijā pirmdien, 28. decembrī, sāka vakcinēt ārstus. Pēc Valsts zāļu aģentūras direktora Svena Henkuzena un vakcinācijas centra vadītājas Daces Zavadskas teiktā, pirmā vakcinācijas diena Latvijā noritēja veiksmīgi. Viņi atzīmēja, ka nav iemesla raizēties par to, ka vakcīnas varētu nepietiktu visiem.

Ziņu lente
0