ASV Jūras spēkiem pavēlēts agresīvāk rīkoties pret Krieviju

CC BY 2.0 / U.S. Naval Forces Central Command/U.S. Fifth Fleet / Флот ВМС США сопровождает танкер с грузом СПГ, архивное фото
Флот ВМС США сопровождает танкер с грузом СПГ, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagons uzskata, ka kara gadījumā, domājams, gan Ķīna, gan Krievija centīsies pirmās ieņemt domājamā konflikta teritoriju, pirms ASV un to sabiedrotie paspēs efektīvi reaģēt.

RĪGA, 22. decembris — Sputnik. ASV Jūras kara flote izstrādās "agresīvāku" militāro stratēģiju pret Krieviju un Ķīnu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Guardian.

Savienoto Valstu Jūras kājnieku korpusa, Jūras kara flotes un Krasta apsardzes vadības lielajā atskaitē teikts, ka Maskava un Pekina kļuvušas par "apņēmīgiem sāncenšiem" Vašingtonai, savukārt Ķīnas Tautas Republika rada "visnopietnākos ilgtermiņa stratēģiskos draudus", vēsta izdevums.

Международные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе - Sputnik Latvija
Britu žurnālists pravieto "krievu lāča uzbrukumu"

"Mūsu Jūras kara spēki, kas izvērsti visā pasaulē, ik dienas saskaras ar Ķīnas un Krievijas kara kuģiem un lidmašīnām," atzīmēja pārskata autori.

Pentagona pārskatā norādīts, ka kara gadījumā, domājams, gan Ķīna, gan Krievija centīsies pirmās ieņemt domājamā konflikta teritoriju, pirms ASV un to sabiedrotie paspēs efektīvi reaģēt.

Lai saglabātu stratēģiskās priekšrocības, Vašingtona plāno modernizēt savus Jūras kara spēkus uz mazāku, manevrētspējīgu un pat tālvadāmu kuģu rēķina.

Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka tai nav nekādu agresīvu plānu pret ASV un citām rietumvalstīm. Pie tam Krievijas valdība fiksē Vašingtonas un NATO bloka augošo militāro aktivitāti pie valsts rietumu robežām. Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atzīmēja, ka Ziemeļatlantijas darbībām bieži vien raksturīgs atklāts Krievijai naidīgs noskaņojums.

Viņš pastāstīja, ka resors dara visu nepieciešamo, lai neitralizētu NATO radītos draudus.

Ziņu lente
0