ASV kongresmenis uzskata, ka Krievija spēj "izkropļot" valsts ekonomiku

© Pixabay / sarangibСенат США
Сенат США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Republikāņu partijas pārstāvis, senators Mits Romnijs ir vīlies par to, ka prezidents Donalds Tramps nesenos kiberuzbrukumus valsts iestādēm piedēvējis Ķīnai, nevis Krievijai.

RĪGA, 22. decembris - Sputnik. ASV Republikāņu partijas pārstāvis, senators Mits Romnijs paziņojis, ka "krievu hakeri" var nodarīt lielu kaitējumu ASV ekonomikai, vēsta RIA Novosti.

"Viņi var izkropļot ASV ekonomiku," Romnijs paziņoja intervijā NBC. Viņaprāt, Krievija cita starpā var izvēlēties tādus mērķus, kā ASV elektrotīkls, ūdensvads un citi infrastruktūras objekti. Politiķis piezīmēja, ka hakeri rada "ārkārtīgi lielu kaitējumu".

Посольство России на Висконсин-Авеню в Вашингтоне, США - Sputnik Latvija
Krievijā nosauca par nepamatotām apsūdzības kiberuzbrukumā ASV Finanšu ministrijai

Tāpat Romnijs pauda vilšānos par to, ka prezidents Donalds Tramps nesenos kiberuzbrukumus valsts iestādēm piedēvējis Ķīnai, nevis Krievijai. Viņš uzskata, ka Trampam ir "aklā zona" jautājumos, kas skar Krieviju. Tramps to noliedz un norāda, ka viņš īsteno stingrāko politiku attiecībās ar Krieviju starp visiem ASV prezidentiem.

Iepriekš izskanēja informācija par plašu hakeru uzbrukumu ASV ar firmas "SolarWinds" programmatūras starpniecību. ASV varasiestādes uzskata, ka uzbrukuma galvenie mērķi bija valdības iestādes. Amatpersonas stāsta, ka starp cietušajiem ir aizsardzības, finanšu, iekšējās drošības un tirdzniecības ministrijas, kā arī Valsts departaments. Pie tam, iespējams, kaitējums nodarīts ASV Enerģētikas ministrijai un Nacionālajai kodoldrošības pārvaldei, lai arī EM vēsta, ka NKP nav cietusi. Valda uzskats, ka uzbrukumi saistīti ar Krieviju, lai arī nekādi argumenti, kas no apstiprinātu, nav sniegti. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs informēja, ka Krievijai ar to nav nekāda sakara

Ziņu lente
0