Gamaleja centrs un AstraZeneca centrs parakstīja sadarbības memorandu

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasМедицинская сестра набирает в шприц вакцину "Гам-КОВИД-Вак" ("Спутник V")
Медицинская сестра набирает в шприц вакцину Гам-КОВИД-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmēģinājumi neprasīs lielas investīcijas un ilgu laiku, jo tehnoloģiskās platformas, uz kurām tika izveidotas vakcīnas, ir ļoti līdzīgas.

RĪGA, 21. decembris - Sputnik. Gamaleja vārdā nosauktais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskais centrs, Zviedrijas un Lielbritānijas biofarmaceitiskā kompānija AstraZeneca, Krievijas tiešo investīciju fonds un R-Farm parakstīja sadarbības memorandu par koronavīrusa apkarošanu, stāsta RIA Novosti.

"Šāds partnerības noskaņojums šodien var kalpot par labu, pārliecinošu piemēru zinātnisko spēku, tehnoloģiju un investīciju apvienošanai kopīga mērķa labad, lai aizsargātu visas planētas cilvēku dzīvību, veselību un drošību," teica Vladimirs Putins, ar videosakaru starpniecību apsveicot puses ar dokumentu parakstīšanu.

​Pēc tam Gamaleja centra direktors Aleksandrs Gincburgs paziņoja par Krievijas "Sputnik V" un AstraZeneca un Oksfordas Universitāte izstrādātā preparāta AZD1222 kombinācijas laišanu klajā.

"Manuprāt, pārbaudes neprasīs lielus ieguldījumus un daudz laika tā vienkāršā iemesla dēļ, ka divas tehnoloģiskās platformas, uz kuru bāzes izstrādātas AstraZeneca un "Sputnik V" vakcīnas, ir principiāli līdzīgas, ļoti līdzīgas. Tāpēc komponenti, kas ietilpst gan vienā, gan citā vakcīnu preparātā, ir viegli savietojami," piebilda zinātnieks.

Российская вакцина от коронавируса доставлена в Венгрию - Sputnik Latvija
"Sputnik V" un AstraZeneca sāks kopīgu darbu pie Covid-19 vakcīnas

Abas vakcīnas radītas uz adenovīrusu vektoru bāzes, kuros iebūvēta vīrusa SARS-CoV-2 dzeloņveidīgā olbaltumviela. Pie tam adenovīrusiem ir atņemtas replicēšanas spēja: tās kalpo ģenētiskā materiāla (antigēna) piegādei cilvēka šūnās.

Kā norādīja Gincburgs, "Sputnik V" komponents, kuras vidēja efektivitāte pārsniedz 91,4% (un 100% pret smagiem Covid-19 gadījumiem), var pastiprināt imūnatbildi vakcīnas AZD1222 saņēmējiem, kuras vidējo efektivitāti iepriekš novērtēja, kā 70,4%.

Ziņu lente
0