Bloomberg: ASV nav izdevies apturēt "Ziemeļu straumes 2" būvdarbus

© Foto : Nord Stream 2 / Aксель ШмидтПеревалка труб для "Северного потока - 2" в немецком порту Мукран, архивное фото
Перевалка труб для Северного потока - 2 в немецком порту Мукран, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV baidās, ka projekts sniegs Krievijai "pārāk lielu ietekmi" uz Eiropu un atņems ASV sašķidrinātās dabasgāzes daļu šajā tirgū.

RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Krievija turpinās būvēt gāzesvadu "Ziemeļu straume 2", neskatoties uz ASV centieniem. Par to ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz Bloomberg.

Pirms gada cauruļu izbūves darbi tika apturēti sankciju dēļ, ko ieviesa ASV pret projektā iesaistītajiem uzņēmumiem. Vašingtona jau decembrī plāno apstiprināt jaunus ierobežojumus attiecībā uz "Ziemeļu straumi 2".

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 в немецком порту Мукран - Sputnik Latvija
Nord Stream 2 informēja, ka atsākti "Ziemeļu straumes 2" būvdarbi

ASV baidās, ka projekts sniegs Krievijai "pārāk lielu ietekmi" uz Eiropu un atņems ASV sašķidrinātās dabasgāzes daļu šajā tirgū, teikts ziņojumā.

Taču, neskatoties uz Vašingtonas pūlēm, kuģis "Fortune" atjaunoja darbus pie gāzesvada "Ziemeļu straume 2" nepabeigtā iecirkņa Vācijas ūdeņos. Plānots, ka kuģis izbūvēs 2,6 kilometrus garu gāzesvada iecirkni 30 metru dziļumā Vācijas ūdeņos.

Paredzams, ka nākamā ASV sankciju porcija attieksies uz kompānijām, kurām ir piekļuve ASV finanšu sistēmai un kuras sniedz apdrošināšanas un sertifikācijas pakalpojumus organizācijām, kuras nodarbojās as gāzesvada būvdarbu pabeigšanu.

Savukārt Vācijā meklē veidus, kā ar juridiskiem mehānismiem pasargāt no Amerikas ierobežojumiem savu projekta posmu.

"Vācijai jāsagatavojas "stingrai konfrontācijai", lai aizsargātu savas intereses šajā projektā, kas ļaus palielināt dabasgāzes piegādes no Krievijas," paziņoja Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Rolfs Mitcenihs.

Meklenburgas federālā zeme - Pireneju Pomerānija, kurā vada "Ziemeļu straume 2", ierosināja izveidot valsts aizsargāto juridisko personu, kas turēs aktīvus fondā, kurš nodarbojas ar vides aizsardzību. 23. novembra zemes valdības oficiālajā ierosinājumā teikts, ka jārīkojas "steidzamā kārtībā", lai aizsargātu gāzesvadu no Amerikas sankcijām. Turklāt federālās zemes Finanšu ministrijā un Enerģētikas ministrijā atteicās komentēt šo priekšlikumu.

Ziņu lente
0