Briti pasmējušies par Krievijas kuģu izsekošanu pie valsts krastiem

© AFP 2023 / FREDERIC J BROWN Наблюдатель на корабле
Наблюдатель на корабле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu karavīri ziņoja, ka nedēļas nogalē Karaliskā flote pavadījis deviņus Krievijas kuģus netālu no valsts teritoriālajiem ūdeņiem. Sociālo tīklu lasītāji pasmaidīja par kuģu "vērīgo izsekošanu".

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Britu karavīri ziņoja, ka nedēļas nogalē Karaliskā flote pavadījis deviņus Krievijas kuģus netālu no valsts teritoriālajiem ūdeņiem, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš izdevums The Daily Mail stāstīja, ka Lielbritānijas Jūras spēki izseko Krievijas kara kuģus netālu no karalistes teritoriālajiem ūdeņiem, un papildināja materiālu ar vārdiem par "Krievijas militārās klātbūtnes pieaugumu Lielbritānijas ūdeņos". Jūras spēki apliecināja, ka "uzmanīgi izsekojuši katru krievu kustību".
Britu tabloīda publikācija izraisīja aktīvu lasītāju atbalsi komentāros.

"Ak nē, krievi nāk. Viņi tiks galā ar visiem nelegālajiem imigrantiem," ironizēja lasītājs Thomas Covenant.

"Atklāta iebiedēšana. Ikviens var patrulēt starptautiskos ūdeņus, viņi to darījuši gadiem," piezīmēja ColdPop2.

Атомный подводный ракетоносный крейсер Орел, архивное фото - Sputnik Latvija
Daily Mail: Krievijas zemūdeņu skaits Atlantijā "satriec"

"Viņus vismaz ir vieglāk pamanīt nekā ar imigrantiem pilnu gumijas laivu," pajokoja themarshian.

"Viņi atrodas nevis "Lielbritānijas ūdeņos", bet gan netālu no Lielbritānijas ūdeņiem," norādīja Crywolf.

"Karaliskā flote nevar apturēt dažas gumijas laivas. Domāju, krievi izmantos savas iespējas. Nu, vismaz kāds patrulē mūsu ūdeņus," konstatēja MadetoMoan.

"Pirmkārt, viņi nav Lielbritānijas ūdeņos. Viņi atrodas starptautiskajos ūdeņos. Otrkārt, NATO spēlē "karaspēles" pie Krievijas robežas kopš Otrā pasaules kara beigām. Nepadodieties rietumu propagandai," atgādināja Robert.

"Tātad mēs sekojam Krievijas spēcīgajai flotei, kas šķērso Lamanšu starptautiskajos ūdeņos, taču neredzam radaros simtiem imigrantu laivu un katamarānu," piebilda ang.

Lielbritānijas Jūras un Gaisa spēki pastāvīgi kontrolē Krievijas kuģu reisus un lidmašīnu lidojumus netālu no Lielbritānijas. Krievijas karavīri nepārkāpj robežas, atrodas starptautiskajos ūdeņos un gaisa telpā. Visi eskortēšanas gadījumi noslēdzas bez incidentiem. To apstiprina arī Lielbritānija, kas pastāvīgi pievērš uzmanību Krievijas karavīru profesionālismam.

Ziņu lente
0