ANO ģenerālsekretārs: par cilvēces pašnāvniecisko karu ar dabu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasГенеральный секретарь Организации Объединённых Наций (ООН) Антониу Гутерреш
Генеральный секретарь Организации Объединённых Наций (ООН) Антониу Гутерреш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO ģenerālsekretārs savā uzrunā atgādināja, kā antropogēnās ietekmes rezultātā iet bojā daba un paši cilvēki.

RĪGA, 5. decembris – Sputnik. Cilvēce turpina pašnāvniecisku karu ar dabu, savā uzrunā Kolumbijas universitātē konstatēja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs, vēsta RIA Novosti.

"Cilvēce karo ar dabu. Tā ir pašnāvība. Daba vienmēr sagādā atbildes triecienu un dara to jau ar augošu spēku un niknumu," teica Gutērrešs.

Viņš atgādināja, kā sarūk bioloģiskā daudzveidība, miljons sugu ir apdraudētas, ekosistēmas pazūst acu priekšā, tuksneši plešas plašumā.

Вид на ледник и льдины на море  - Sputnik Latvija
Mūžīgā sasaluma kušana var novest pie spēcīgiem cunami

"Ik gadus mēs zaudējam 10 miljonus hektāru mežu," paziņoja Gutērrešs.

ANO ģenerālsekretārs norādīja, ka "pasaules okeāns ir iztukšots, tas slāpst plastmasas atkritumos", iet boja koraļļu rifi.

"No gaisa un ūdens piesārņojuma ik gadus mirst 9 miljoni cilvēku – šis rādītājs vairāk nekā seškārt pārsniedz pašreizējos zaudējumus pandēmijas rezultātā," viņš uzsvēra.

Gutērrešs atgādināja, ka cilvēki aizvien vairāk ielaužas dzīvnieku dzīves vidē un iznīcina savvaļas platības, "mēs redzam, kā aizvien lielāks skaits vīrusu un citu patogēnu infekciju pāriet no dzīvniekiem pie cilvēkiem".

"Paturēsim prātā, ka 75% jaunu un parādījušos cilvēka infekcijas slimību ir zoonozas," teica vispasaules organizācijas vadītājs.

Viņš atklāja, ka Pasaules meteoroloģiskās organizācijas un ANO Apkārtējās vides programmas atskaites pārliecinošo demonstrē, cik tuva ir klimatiskā katastrofa.

Ziņu lente
0