Eiropas Savienība izsludinājusi tirdznieciskos pasākumus pret ASV

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у посольства Польши в поддержку консервативных ценностей польского президента Анджея Дуды
Пикет у посольства Польши в поддержку консервативных ценностей польского президента Анджея Дуды - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienība apņēmusies ieviest nodevas preču importam no Savienotajām Valstīm, informēja Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Eiropas Savienība apņēmusies no šīsdienas ieviest nodevas preču importam no Savienotajām Valstīm, informēja Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, vēsta RIA Novosti.

"ES vēlāk šodien (9. novembrī – red.) īstenos savas tiesības un ieviesīs pretpasākumus, ko mums piešķīrusi Pasaules tirdzniecības organizācija (strīda – red.) ietvaros Boeing lietā," Dombrovskis informēja preses konferencē.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vašingtona nolēmusi sodīt Eiropu pa īstam

Eiropas Komisija pārstāv visu ES valstu intereses Pasaules tirdzniecības organizācijā (PTO).

2018. gada maijā PTO pieņēma galīgo lēmumu par kompānijas Airbus nelikumīgo subsidēšanu no ES valstu puses – tā saskatīja ASV koncerna Boeing interešu ierobežošanu. Organizācija atļāva ASV noteikt nodevas preču importam no ES par summu 7,5 miljardu dolāru apmērā gadā.

Šī gada jūlijā Airbus vienojās ar Francijas un Spānijas valdībām par grozījumiem līgumos par atmaksājamajām starta investīcijām (RLI) lidmašīnu A350 programmas ietvaros.

Pēc tam EK informēja, ka ES pilnībā ievēro PTO lēmumus par subsīdijām strīda ietvaros, tomēr ASV atteicās atcelt nodevas.

ASV tirdzniecības pārstāvja Roberta Laithaizera ofiss informēja, ka pasākumi joprojām aptvers tirdzniecību par 7,5 miljardiem dolāru apmērā gadā, bet likmes joprojām sastādīs agrākos 15% lidmašīnām un 25% citiem produktiem.

Ziņu lente
0