Pat pēc saaukstēšanās: zinātnieki noskaidroja, kā var izveidoties antivielas pret Covid-19

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu zinātnieki izmeklējumu gaitā noskaidrojuši, ka antivielas pret koronavīrusu var parādīties pat cilvēkiem, kuri izslimojuši citas slimības.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Eksperimenta gaitā, kurā tika pētīti 300 cilvēki, zinātnieki noskaidroja, ka antivielas pret koronavīrusu var parādīties arī tiem, kas izslimojuši citas ar Covid-19 radniecīgas slimības, raksta Bb.lv ar atsauci uz publikāciju zinātnes žurnālā Science.

Pētījumu gaitā 5% no visiem eksperimenta dalībniekiem tika noteiktas antivielas pret koronavīrusu, lai gan viņi bija izslimojuši vienkāršu saaukstēšanos. Taču šajos gadījumos imunitātes olbaltumvielas atšķīrās no antivielām, kuras veidojas pēc Covid-19 izslimošanas. Vai šāda imunitāte ietekmē inficēšanās iespējas ar koronavīrusu vai arī slimības gaitu – pagaidām nav skaidrs.

Измерение температуры, архивное фото - Sputnik Latvija
Slimības lapu Latvijā var aizvērt, pat ja Covid-19 tests ir pozitīvs

Iepriekš amerikāņu Djūka Universitātes profesors Migels Nikoleliss izteica teoriju, ka imunitāte pret koronavīrusu var parādīties pat pēc Denges drudža. Viņaprāt, rajonu iedzīvotāji ar viszemākajiem Covid-19 inficēšanās rādītājiem un tās lēno izplatību iepriekš ir pārdzīvojuši Denges drudža uzliesmojumus.

Saskaņā ar aktuālākajiem saslimstības datiem, kurus sniedz portāls Worldometer, 9. novembra rītā pasaulē tika reģistrēts vairāk nekā 50,7 miljoni Covid-19 inficēšanās gadījumu. No tiem vairāk nekā 13,7 miljoni ir aktīvi gadījumi, vairāk nekā 35,8 miljoni cilvēku izveseļojās, savukārt vairāk nekā 1,26 miljoni inficēto nomira.

Ziņu lente
0