Politika

Jurists izvērtēja Trampa izredzes pārsūdzēt vēlēšanu rezultātus tiesā

© REUTERS / Jim UrquhartПротестная акция сторонников Дональда Трампа в Фениксе
Протестная акция сторонников Дональда Трампа в Фениксе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kandidāts no Demokrātu partijas Džo Baidens aizritējušajā sestdienā paziņoja, ka viņš ir ievēlēts ASV prezidenta amatā.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Donalda Trampa tiesvedībām, kas saistītas ar prezidenta vēlēšanu rezultātiem, nav perspektīvu, taču tās var atlikt jaunā ASV līdera darba uzsākšanas brīdi, paziņoja RIA Novosti Maskavas Valsts universitātes Tiesību zinātņu katedras vadītājs Surens Avakjans.

Kandidāts no Demokrātu partijas Džo Baidens aizritējušajā sestdienā paziņoja, ka viņš ir ievēlēts ASV prezidenta amatā. Iepriekš lielākie Amerikas mediji uz savu aprēķinu pamata paziņoja, ka vēlēšanās uzvarējis demokrātu kandidāts. Pašreizējais prezidents Tramps paziņoja, ka vēlēšanas vēl ir tālu no savām beigām un viņš grasās aizstāvēt savu uzvaru tiesā.

Протестная акция сторонников Дональда Трампа в Атланте - Sputnik Latvija
Trampa atbalstītāji sarīkoja protesta akcijas pie vairāku štatu kapitolijiem

"No vienas puses, ja jau Amerikas tiesas konstitucionālās procedūras paredz šādas iespējas (prasību iesniegšanu – red.), tad, protams, viņš ir tiesīgs tās izmantot. No otras puses, man liekas, ka īpašas perspektīvas šeit nebūs divu apsvērumu dēļ: pirmkārt, tās ir ļoti sarežģītas, bet, otrkārt, tās var ievilkt prezidenta pilnvaru īstenošanas uzsākšanas procesu, un tas nav īpaši vēlams valsts stabilitātei," sacīja Avakjans.

Pēc viņa teiktā, šeit var nostrādāt princips, kuru Bertolds Brehts vienā no saviem darbiem noformulēja šādi "šis karavīrs ir tas pats, kas tas karavīrs". "Dotajā gadījumā ir acīmredzami, ka gan viens, gan otrs prezidenta kandidāts rīkosies Amerikas interešu labā, bet kurš tieši būs šis cilvēks – šis jautājums var kļūt otršķirīgs," paskaidroja eksperts.

"Strīdā vai šaubās attiecībā uz patriotismu un uzticību Amerikas interesēm, es domāju, kaut kādu īpašu nesaskaņu nav. Viņi ir savas valsts patrioti, un šajā ziņā katrs rīkosies ļoti līdzīgi otram," secināja viņš.

Ziņu lente
0