Trampa atbalstītāji sarīkoja protesta akcijas pie vairāku štatu kapitolijiem

© REUTERS / Dustin ChambersПротестная акция сторонников Дональда Трампа в Атланте
Протестная акция сторонников Дональда Трампа в Атланте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažādās vietās dalībnieku skaits svārstās no vairākiem desmitiem līdz vairākiem tūkstošiem. Atsevišķi cilvēki atklāti turēja ieroci rokās. Vairākās pilsētās sākušās sadursmes.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Donalda Trampa atbalstītāji sarīkoja protesta akcijas pie kapitolijiem vairākos štatos, atsakoties atzīt republikāņu kandidāta sakāvi vēlēšanās, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz aģentūru Associated Press.

Kā vēsta aģentūra, viņi skandēja "Tās vēl nav beigas!" un "Apturiet zādzību". Tas notika Atlantā, Talahasī, Ostinā, Bismarkā, Boisā un Fīniksā.

Кандидат в президенты США от Демократической партии Джо Байден - Sputnik Latvija
Baidens pasludināja sevi par uzvarētāju ASV vēlēšanās, Tramps ieķēries krēslā

Dažādās vietās dalībnieku skaits svārstās no vairākiem desmitiem līdz vairākiem tūkstošiem. Atsevišķi cilvēki atklāti turēja ieroci rokās. Vairākās pilsētās sākušās sadursmes.

Tostarp, Atlantā (Džordžijas štats) pie kapitolija aptuveni tūkstotis Trampa atbalstītāju skandēja "Ieslodzīt viņu". Kāds skandēja "Tās vēl nav beigas! Tās vēl nav beigas!" un "Viltus ziņas!". Pilsētas ielās varēja vērot Amerikas karogus un plakātus ar atbalsta paušanu republikānim.

Baidens sestdien paziņoja par savu ievēlēšanu ASV prezidenta amatā. Iepriekš lielākie Amerikas mediji uz savu aprēķinu pamata paziņoja, ka vēlēšanās uzvarējis demokrātu kandidāts. Pašreizējais prezidents paziņoja, ka viņa pretinieku pagaidām nav apstiprinājuši par uzvarētāju nevienā no štatiem.

Tramps apgalvo, ka Baidens grasās ņemt vērā visas balsis, ieskaitot "krāpnieciski iesniegtās". Prezidents apsolīja, ka neapstāsies, kamēr "Amerikas tauta nesaņems godīgu balsu skaitīšanu", un paziņoja par prasību sagatavošanu tiesai savas pozīcijas aizstāvēšanai.

Ievēlēšanas gadījumā, Baidens kļūs par 46. un visvecāko prezidentu valsts vēsturē.

Ziņu lente
0