Politika

ES saskaņoja sankcijas pret 6 cilvēkiem un vienu organizāciju no KF

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Евросоюза
Флаг Евросоюза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piedāvājumus par sankcijām pret Krieviju savā starpā saskaņoja Francija un Vācija, citas ES valstis tos atbalstīja.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Eiropas Savienība saskaņoja sankcijas pret sešām privātpersonām un vienu organizāciju no KF sakarā ar Alekseja Navaļnija lietu, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš jautājums par sankciju ieviešanu tika apspriests ES Padomes ārpolitikas sēdē Luksemburgā. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā Twitter lapā uzrakstīja, ka atbalsta individuālās sankcijas, tomēr ir jāsper nākamais solis un jāatceļ gāzesvads "Ziemeļu straume 2".

​Iepriekš Francijas un Vācijas ĀM vadītāji kopīgā komunikē paziņoja, ka nosūtīs Eiropas valstīm piedāvājumus par sankcijām sakarā ar incidentu ar Navaļniju. Eiropas diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels atbalstīja šo piedāvājumu, ar oficiālo sankciju noformēšanu nodarbosies ES Padomes tehniskie dienesti.

Министерство иностранных дел Российской Федерации - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM atbildēja uz Vācijas ministrija paziņojumu situācijā ar Navaļniju

Izdevums Monde iepriekš ar atsauci uz informētiem avotiem ziņoja, ka Francijas un Vācijas sagatavotajā sankciju sarakstā ir 9 Krievijas ierēdņu vārdi. Tāpat sankcijām, pēc izdevuma datiem, bija jābūt ieviestām pret Valsts organiskās ķīmijas un tehnoloģiju zinātniski pētniecisko institūtu, kur, kā tiek uzskatīts, tika izstrādāta indīgā viela "Novičok".

KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs neizslēdza iespēju, ka Krievija varētu pārtraukt komunikāciju ar ES, ja rietumu lielvalstis nav gatavas uzturēt uz savstarpējas cieņas balstītu dialogu. Lavrovs uzsvēra, ka incidentā ar Navaļniju Brisele uzvedas nepienācīgi, un nosauca par "morāles pamācībām" paziņojumus, kuri izskanēja ES Padomes ārpolitikas sēdē.

KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Maskava atbildēs uz iespējamajām ES sankcijām.

Ziņu lente
0