Eiropas Savienība devusi zaļo gaismu ceļojumiem uz Latviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Slimību un profilakses kontroles centrs reizi nedēļā publicēs ES karti, kas tiks iekrāsota sarkanā, dzeltenā un zaļā krāsā.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. ES valstu ministri izstrādājuši "luksofora" sistēmu, lai noteiktu, vai ceļotājiem ES ietvaros ir jādodas pašizolācijā pēc vienas vai otras valsts apmeklēšanas, tiek ziņots Eiropas Komisijas mājaslapā.

ES valstis piekrita sniegt viena otrai informāciju par to, kādi ierobežojumi tajās ir ieviesti, ieskaitot Covid-19 testus vai anketas, kas jāaizpilda, iebraucot valstī, vismaz 24 stundas pirms tam, kad jaunās prasības stāsies spēkā, neskaitot ārkārtējas situācijas.

​Tāpat ministri vienojās izveidot vienotu sistēmu, kas balstās uz Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem, lai novērtētu brauciena risku uz vienu vai otru ES valsti.

Valstīm ir jāsniedz ECDC dati par Covid-19 gadījumu skaitu uz 100 000 iedzīvotāju pēdējo divu nedēļu laikā, kā arī par veikto un pozitīvo testu skaitu aizritējušajā nedēļā, pēc kā iestāde atjaunos karti, kas tiks iekrāsota luksofora krāsās.

Pašlaik ar zaļo krāsu šajā kartē ir iekrāsots vairums Austrumu Vācijas reģionu, vairāki Bulgārijas un Grieķijas rajoni, kā arī daļa Skandināvijas un Baltijas valstu.

Ministri vienojās, ka ES pilsoņi, kuriem ir svarīgs iemesls ceļot uz šim valstīm (ģimenes apstākļi, nepieciešamo preču iegāde vai nepieciešamība pelnīt iztikai), drīkst to darīt bez sekojošas pašizolācijas.

Ziņu lente
0