Mediji norāda uz ASV "nepieļaujamo muļķību" attiecībās ar Krieviju

© Pixabay / sarangibСенат США
Сенат США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonai vajadzētu pārvērtēt savu ārpolitiku, jo pašreizējā ar Maskavu saistītā paranoja var novest pie makartisma atdzimšanas.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Krievijai naidīgās politikas saglabāšana ir muļķība, ko ASV nevar atļauties, stāsta žurnāls The American Conservative.

"Šodien Amerika nevar atļauties tādu muļķību. Ja mēs apsūdzēsim tos, kuri atbalsta mazāk naidīgu stratēģiju attiecībās ar Maskavu, ja mēs viņus sauksim par marionetēm, nodevējiem vai "Krievijas aģentiem", mēs nesaņemsim saprātīgu politiku," rakstu citēja RIA Novosti.

Pēc raksta autoru domām, Vašingtonai vajadzētu pārvērtēt savu ārpolitiku, jo pašreizējā ar Maskavu saistītā paranoja var novest pie makartisma atdzimšanās – kustības, kas veidojās ASV 40. gados ar mērķi "attīrīt" sabiedrību no domājamiem komunistiem.

Kapitolijs - Sputnik Latvija
National Interest nosaucis ASV liktenīgo kļūdu attiecībās ar Krieviju

Žurnāls uzsvēra, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV valsts vadītāja attiecības nav iespējams raksturot viennozīmīgi, savukārt izteikumi par Donalda Trampa "sazvērestību" ar Maskavu ir mīts, kas "vēl joprojām nav miris".

Līdztekus materiāla autori atzīmēja, ka Vašingtonai pašai būtu izdevīgāk atteikties no paranojas un uzlabot attiecības ar vienu no lielākajiem starptautiskajiem ģeopolitiskajiem spēles dalībniekiem.

Aizvadītajā nedēļā Vladimirs Putins nosauca galveno šķērsli, kas kavē Krievijas un Savienoto Valstu attiecību attīstību. Pēc viņa domām, amerikāņi turpina "kompleksās apturēšanas" mēģinājumus laikā, kad Maskava, gluži pretēji, ir spērusi virkni pozitīvu soļu, kas demonstrē tās gatavību sadarboties ar Vašingtonu.

Ziņu lente
0