"Tas nav attaisnojams": Kims Čenuns lūdz piedošanu ziemeļkorejiešiem

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasГлава КНДР Ким Чен Ын
Глава КНДР Ким Чен Ын - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Biedri, vienmēr esmu saņēmis mūsu pilsoņu uzticību, bezgalīgu kā debesis un dziļu kā jūra, taču nekad neesmu spējis pienācīgi atbildēt uz to, tas nav attaisnojams," savus pilsoņus uzrunāja Ziemeļkorejas līderis.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Korejas Darba partijas dibināšanas 75. gadadienai veltītajā parādē uzrunāja valsti. Viņš lūdza piedošanu cilvēkiem, par to, ka ir "nepietiekami" labs vadītājs, un apsolīja attaisnot pilsoņu uzticību, pat "ziedojot savu dzīvību", vēsta RIA Novosti.

Sestdienas vakarā KTDR sāka Korejas Darba partijas dibināšanas 75. gadadienai veltītās parādes translāciju. Ziemeļkorejas Centrālā telegrāfa aģentūra pastāstīja, ka parāde turpinājās no 10. oktobra pusnakts Kima Irsena vārdā nosauktajā laukumā Phenjanā.

"Biedri, vienmēr esmu saņēmis mūsu pilsoņu uzticību, bezgalīgu kā debesis un dziļu kā jūra, taču nekad neesmu spējis pienācīgi atbildēt uz to, tas nav attaisnojams, - savus pilsoņus uzrunāja Ziemeļkorejas līderis.

– Lai arī esmu pārņēmis Lielā vadoņa Kima Irsena un Lielā karavadoņa Kima Čenira lielo darbu un uzņēmies smago valsts pārvaldes atbildību, man vēl aizvien trūkst čakluma un neliekuļotības, tāpēc mūsu pilsoņi vēl aizvien nespēj atbrīvoties no ikdienas dzīves smaguma."

Savā uzrunā Kims Čenuns piebilda, ka tautas uzticība viņam ir liels gods.

"Es ilgi domāju, ko šodien teikt jums šajā brīdī, šajā dienā, kad atskatāmies uz mūsu partijas 75 gadus ilgo, slavas pilno vēsturi, tomēr vienīgais, ko varu jums teikt, - tas ir vārds "paldies". (..) Mūsu pilsoņu ticību man, kas līdzinās debesīm, es sargāšu pat ar savu dzīvību, ja mans ķermenis salūzīs," pasludināja Kims Čenuns.

Они все без масок! В КНДР показали уникальные кадры с Ким Чен Ыном - Sputnik Latvija
Video
Viņi visi ir bez maskām! KTDR demonstrēja unikālus kadrus ar Kimu Čenunu

KTDR līderis lūdza piedošanu arī Ziemeļkorejas karavīriem, kuri ir spiesti pārvarēt milzu grūtības, atjaunojot taifūnos cietušos Ziemeļkorejas rajonus, un cīņā pret koronavīrusa iespiešanos valstī.

"Šajā svinīgajā naktī mana sirds sāp tāpēc, ka nevaru būt kopā ar viņiem," piebilda Kims Čenuns.

Līdz ar Kimu Čenunu parādē piedalījās viņa māsa Kima Jočžona, Valsts padomes priekšsēdētāja vietnieks Paks Pončžu, KTDR Augstākās tautas sapulces prezidija priekšsēdētāja pirmais vietnieks Čhve Ronhe, premjerministrs Kims Čžerons un citas amatpersonas.

Parādē tika nodemonstrēja jaunā tehnika, maršēja armijas vienības, priekšnesumu sniedza kara orķestris, kas demonstrēja arī ierindas mākslu, izveidojot ciparus "10.10", "1945", "2020" un frāzi "100 uzvaras" – korejiešu valodā tā apzīmē "neuzvarāmība".

Ziņu lente
0