Nosaukts labākais tanks trešajam pasaules karam

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Pāriet pie mediju bankasТанк Т-72 команды военнослужащих Вьетнама во время соревнований танковых экипажей в рамках конкурса "Танковый биатлон-2020" на полигоне "Алабино" в Подмосковье во второй день VI Армейских международных игр "АрМИ-2020"
Танк Т-72 команды военнослужащих Вьетнама во время соревнований танковых экипажей в рамках конкурса Танковый биатлон-2020 на полигоне Алабино в Подмосковье во второй день VI Армейских международных игр АрМИ-2020 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti norāda, ka trešajam pasaules karam piemērotākā tanka bruņas droši pasargā ekipāžu no kodolieroču ietekmes faktoriem un citu ieroču radītajām sekām.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Drēzdenes Kara vēstures muzeja eksperti Jenss Vēners un Bernards Kasts uzskata, ka trešajam pasaules karam, ja tas būtu sācies aukstā kara gados, vislabāk būtu bijis piemērots tanks T-72, vēsta RIA Novosti.

Eksperti norāda, ka T-72 cena bija relatīvi neliela, taču tas bija pietiekami mūsdienīgs un pārspēja rietumvalstu analogus.

"70. gados tas bija visnotaļ perspektīvs salīdzinājumā ar tankiem, kas tolaik bija NATO rīcībā, piemēram, vācu Leopard I ar vieglajām bruņām vai amerikāņu tanki M60," Vēners paskairoja YouTube kanālā Military History Not Visualized.

Speciālists atzīmēja, ka T-72 bruņas droši aizsargāja ekipāžu no kodolsprādziena negatīvajiem faktoriem, kā arī ķīmisko un bakterioloģisko ieroču pielietošanas sekām. Turklāt tanks bija spēcīgs, tomēr manevrētspējīgs un ātrs.

Ziņu lente
0