Dānija devusi atļauju "Ziemeļu straumes 2" ekspluatācijai savā šelfā

© Photo Nord Stream 2 / Axel SchmidtУкладка труб газопровода "Северный поток — 2"
Укладка труб газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nord Stream 2 AG var izmantot "Ziemeļu straumi 2", ja izpildītas kompānijas saistības maģistrāles drošas ekspluatācijas kontekstā. Piemēram, vismaz viens no gāzesvada atzarojumiem ir jāpārbauda atbilstoši noteiktam standartam.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Kopenhāgena izsniegusi kompānijai Nord Stream 2 AG atļauju "Ziemeļu straumes 2" ekspluatācijai, teikts valsts Enerģētiskās aģentūras ziņojumā, vēsta RIA Novosti. Runa ir par iecirkni Dānijas kontinentālajā šelfā.

Nord Stream 2 AG varēs izmantot "Ziemeļu straumi 2", ja izpildītas kompānijas saistības maģistrāles drošas ekspluatācijas kontekstā. Piemēram, vismaz viens no gāzesvada atzarojumiem ir jāpārbauda atbilstoši noteiktam standartam.

Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vai Amerikas SDG izdosies aizstāt Krievijas gāzi

Dānija iekļāva šos noteikumus būvdarbu atļaujā, ko izsniedza pagājušā gada rudenī. DEA atzīmēja, ka "tie vēl nav izpildīti, pie tam tie ir būtiski ekspluatācijas fāzē".

"Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzesvadu izbūvi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes gadā no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai. Pret gāzesvadu aktīvi iebilst Savienotās Valstis, kas pūlas pārdot Eiropā savu sašķidrinato dabasgāzi, 2019. gada decembrī Vašingtona ieviesa sankcijas pret projektu un pieprasīja nekavējoties pārtraukt tā būvdarbus. Šveices Allseaes gandrīz nekavējoties pārtrauca darbu. Tagad ASV apspriež kārtējos ierobežojošos pasākumus pret maģistrāli.

Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka gāzesvads ir tikai ekonomisks projekts. Kremlis uzsvēra, ka "Ziemeļu straume 2" ir izdevīga Eiropas valstīm, jo veicina to enerģētiskās drošības stiprināšanu.

Ziņu lente
0