ANO galvenajā mītnē atklās fotoizstādi par Krievijas ārstu ciņu ar Covid-19

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fotoizstāde, ko organizē Krievijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO sadarbībā ar mediju grupu "Rossija segodņa", norisinās projekta "Lūdzu, elpojiet!" ietvaros.

RĪGA, 20. septembris – Sputnik. KF pastāvīgā pārstāvniecība ANO sadarbībā ar Starptautisko informācijas aģentūru "Rossija segodņa" atvēra pasaules organizācijas galvenajā mītnē fotoizstādi par Krievijas ārstu un brīvprātīgo cīņu ar Covid-19 pandēmiju. Par to, kā raksta RIA Novosti, paziņoja pastāvīgās pārstāvniecības preses sekretārs Fjodors Stržižovskis.

Российская вакцина от COVID-19 - Sputnik Latvija
Koronavīrusa vakcīna "Sputnik V" laista klajā apgrozībā

No 21. līdz 29. septembrim ANO galvenā biroja sienās notiks 75. ANO Ģenerālās Asamblejas sesijas augstā līmeņa nedēļa. Vēl saglabājošos ar koronavīrusa saistīto risku apstākļos pieņemts rīkot galveno gada politisko pasākumu hibrīdā formātā. Valstu līderu un ministru uzstāšanās tiks translētas Ģenerālās Asamblejas zālē videoierakstu formātā. Telpās tajā laikā būs pa vienam pārstāvim no katras valsts.

"No 18. septembra delegātiem no visām ANO dalībvalstīm, kuri piedalās ANO Ģenerālās Asamblejas "augstā līmeņa" nedēļā, ir iespēja apskatīt galvenajā ēkā fotoizstādi, kuru organizēja Krievijas pastāvīgā pārstāvniecība ANO sadarbībā ar Starptautisko informācijas aģentūru "Rossija segodņa". Tā notiek projekta "Lūdzu, elpojiet!" ietvaros un ir veltīta Krievijas ārstu un brīvprātīgo pūliņiem cīņā ar Covid-19," teic Stržižovskis.

Ekspozīcijā ir pārstāvēti Krievijas fotogrāfu labākie darbi, kas tika uzņemti pandēmijas periodā.

"Turklāt izstādē ir prezentēti foto materiāli un informācija par pasaulē pirmo vakcīnu pret koronavīrusu "Sputnik V", kas izstrādāta mūsu valstī," uzsvēra Stržižovskis.

"Neraugoties uz to, ka šogad klātienē 75. ANO ĢA sesijas atklāšanās piedalīsies tikai dalībvalstu pastāvīgo pārstāvniecību vadītāji, viņiem visiem būs iespēja novērtēt mūsu medicīnas sasniegumus un mūsu speciālistu pašaizliedzīgo darbu veselības aprūpes nozarē," piebilda viņš.

Ņujorka, kur atrodas ANO galvenais birojs, sākumā izrādījās koronavīrusa epidēmijas centrā ASV. Sliktākajās dienās Ņujorkas štatā diennakts laikā nomira vairāk nekā 700 cilvēku. Šādā epidemioloģiskajā situācijā kļuva skaidrs, ka ikgadējā ANO Ģenerālas Asamblejas augstā sesijas augstā līmeņa nedēļa nenotiks ierastajā formātā.

Ziņu lente
0