TikTok vēl kādu laiku pastrādās ASV – amerikāņu korporācija Oracle iegādājās lietotni

© AFP 2023 / MANJUNATH KIRANЛоготип приложения TikTok на экране мобильного телефона
Логотип приложения TikTok на экране мобильного телефона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oracle kļūs par TikTok tehnisko partneri, tostarp kompānija atbildēs par Amerikas lietotāju datu drošību.

RĪGA, 20. septembris – Sputnik. Ķīnas video lietotne TikTok strādās sadarbībā ar Amerikas korporāciju Oracle un mazumtirgotāju Walmart, vēsta Sputnik Gruzija.

Darījumu, saskaņā ar kuru, Amerikas kompānijas kļūs par 20% Ķīnas servisa īpašniecēm, iepriekš atbalstīja arī ASV prezidents Donalds Tramps. Tieši viņš iepriekš arī kļuva par TikTok lietotnes lejupielādes un izmantošanas valstī aizlieguma iniciatoru.

"Esam priecīgi, ka TikTok, Oracle un Walmart piedāvājums atrisinās ASV valdības raizes par drošības jautājumiem un noregulēs jautājumu par TikTok nākotni ASV… Esam sajūsmā par to, ka mēs spēsim turpināt kalpot mūsu daudzveidīgajai un radošajai sabiedrībai," teikts TikTok paziņojumā, kurš publicēts Twitter.

Tādējādi, lietotne arī turpmāk spēs darboties ASV, jo Oracle glabās amerikāņu TikTok lietotāju datus savā "mākonī" atbilstoši ASV nacionālās drošības prasībām. Savukārt ar Walmart serviss grasās izveidot komercsadarbību. Turklāt TikTok plāno izveidot aptuveni 25 tūkstošus darbavietu ASV.

Андрей Масалович - Sputnik Latvija
IT speciālists: TikTok aizliedz, jo tas ir instruments elektorāta smadzeņu "apstarošanai"

Tāpat servisa paziņojumā tiek atzīmēts, ka TikTok komanda pastāvīgi strādā pie drošas un visaptverošas platformas sniegšanas dažādiem lietotājiem.

Pēc ASV prezidenta sacītā, darījuma ietvaros tiks veikts ziedojums 5 miljardu dolāru apmērā izglītībai.

Iepriekš piektdien ASV varasiestādes paziņoja par Ķīnas lietotņu TikTok un WeChat lejupielādes aizlieguma ieviešanu no 20. septembra un to izmantošanas aizlieguma ieviešanu no 12. novembra. Tagad ASV Tirdzniecības ministrija atlikusi TikTok lietotnes lejupielādes aizlieguma ieviešanu uz vienu nedēļu, līdz 27. septembra beigām.

Ziņu lente
0