Baltkrievijas Hokeja federācija: mēs varētu sarīkot PČ patstāvīgi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievija ir gatava rīkot 2021. gada pasaules čempionātu patstāvīgi, taču pagaidām nepieņem šādu lēmumu cieņas pret Latvijas pusi dēļ.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdētājs Dmitrijs Baskovs neredz iemeslu nerīkot 2021. gada Pasaules čempionātu hokejā kopā ar Latviju, vēsta Sputnik Baltkrievijā.

2021. gada Pasaules čempionātam hokejā jānotiek Minskā un Rīgā no 21. maija līdz 6. jūnijam, taču augusta beigās Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka pašreizējās politiskās situācijas Baltkrievijā dēļ Latvija nevar rīkot čempionātu kopā ar to, un aicināja pārcelt turnīra Baltkrievijas daļu uz citu valsti. IIHF padome apspriedīs 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanas jautājumu 15. septembrī.

"Dotajā brīdī es neredzu nekādus priekšnosacījumus tam, lai šis pasaules čempionāts, savstarpējs, kurš varētu kļūt par vienu no labākajiem, nenotiktu," sacīja Baskovs intervijā telekanālam "Belarus 1".

Viņš atzīmēja, ka Baltkrievijas pusei ir izveidots "absolūti labs kontakts ar Latvijas pusi, un ar Starptautisko hokeja federāciju".

"Bet, ja mums nāksies rīkot pasaules čempionātu patstāvīgi, mēs spēsim mobilizēties un sarīkot… Turklāt mums ir čempionāta rīkošanas pieredzē 2014. gadā, mums ir divi gatavi laukumi. Mēs spētu to sarīkot, bet, vēlos akcentēt uzmanību uz to, mēs neizskatām šo variantu, cienām viņu pusē paveikto darbu pasaules čempionāta rīkošanas daļā, kā arī cienām līdzjutējus," piebilda Baltkrievijas Hokeja federācijas priekšsēdētājs.

Президент МОК о докладе WADA и санкциях в отношении российских спортсменов - Sputnik Latvija
SOK neiejauksies hokeja PČ 2021 rīkošanas jautājumā

Masveida protesta akcijas visā Baltkrievijā sākās 9. augustā, pēc prezidenta vēlēšanām, kurās uzvarēja esošais Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko. Saskaņā ar CVK datiem, viņš ieguva 80,1% balsu. Pirmajās dienās kārtības sargi apspieda akcijas, pret protestētājiem, kuri nepiekrita rezultātiem, pielietoja asaru gāzi, ūdensmetējus, gaismas-trokšņa granātas, gumijas lodes.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, pirmajās dienās tika aizturēts vairāk nekā 6,7 tūkstoši cilvēku. Republikas IeM vēsta, ka nekārtību laikā cieta simtiem cilvēku, tostarp vairāk nekā 130 kārtības sargu. Varasiestādes oficiāli apstiprinājušas trīs protestētāju bojāeju.

Sakarā ar politisko situāciju valstī tika atcelts KHL "Dinamo" (Minska) un Somijas kluba "Jokerit" mačs. Latvijas Hokeja federācijas vadītājs Aigars Kalvītis iepriekš paziņoja, ka Rīgas "Dinamo", kuram oktobrī ir ieplānota spēle Baltkrievijā, neatteiksies no brauciena uz Minsku.

Ziņu lente
0