Dānijas premjerministre sākusi runāt par atkarību no Krievijas gāzes

© Photo Nord Stream 2 / Axel SchmidtУкладка труб газопровода "Северный поток — 2"
Укладка труб газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas premjerministre Mete Fredriksena izteicās par jaunas diskusijas nepieciešamību saistībā ar "Ziemeļu straumi 2" situācijas ar Navaļniju dēļ.

RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Dānijā premjerministre Mete Fredriksena izteicās par jaunu diskusiju saistībā ar gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvniecību, vēsta RIA Novosti.

Par iemeslu viņa nosauca situāciju ar Krievijas blogeri Alekseju Navaļniju.

Ведущий аналитик Фонда национальной энергетической безопасности Игорь Юшков - Sputnik Latvija
Eiropa sodīs sevi ar dārgu gāzi, ja izlems pārmācīt KF Navaļnija dēļ

Taču Fredriksena paziņoja, ka visa laika garumā "bijusi pret "Ziemeļu straumi 2"".

"Mums nav jākļūst par atkarīgiem no Krievijas gāzes. Būtu labi, ja mēs spētu uzsākt jaunu apspriedi šajā jautājumā," uzsvēra viņa.

Interesanti, ka iepriekš tika ziņots, ka Dānijas Apelāciju padome enerģētikas lietās nesaņēma sūdzības par Dānijas Enerģētikas aģentūras atļauju kompānijai Nord Stream 2 AG izmantot kuģus ar enkuru pozicionēšanas sistēmu nepabeigtajā gāzesvada "Ziemeļu straume 2" posmā. Līdz ar to, Nord Stream 2 AG var atjaunot cauruļvada izbūvi.

Investīciju kompānijas "Region" analītikas departamenta direktors Valērijs Vaisbergs nosauca Dānijas lēmumu par labu signālu, kurš palielina projekta pabeigšanas izredžu īstenošanu nospraustajos termiņos – 2020. gada beigas – 2021. gada sākums.

Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Polija piedāvā Vācijai alternatīvu "Ziemeļu straumei 2"

"Ziemeļu straumes 2" būvniecībai bija jānoslēdzas pērn, taču Šveices darbu veicējs Allseas ASV sankciju draudu varā izveda savus cauruļvada izbūves kuģus no Baltijas jūras. Maskava asi nosodīja Vašingtonas eksteritoriālās sankcijas pret Eiropas kompānijām, kuras piedalās projektā, un paziņoja, ka pabeigs būvniecību saviem spēkiem.

Darbu rajonā tika novirzīti Krievijas cauruļvadu izbūves kuģis "Akademik Cherskiy", barža "Fortuna" un nodrošinājuma kuģi. Saskaņā ar "Gazprom" informāciju, no 2450 kilometriem "Ziemeļu straumes 2" cauruļu izbūvēt atlicis ne vairāk par 160 kilometriem.

Ziņu lente
0