NI paziņoja par ASV bīstamo Krievijas un Ķīnas satuvināšanos

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasМеждународный этап конкурса воздушной выучки экипажей авиации "Авиадартс-2014". День пятый
Международный этап конкурса воздушной выучки экипажей авиации Авиадартс-2014. День пятый - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas vadībai derētu apsēsties pie pārrunu galda ar Krievijas politiķiem un pameklēt kompromisus, kuri apmierinātu abas puses, uzskata publikācijas autors.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Attiecību nostiprināšanās starp Krieviju un Ķīnu rada milzīgu draudu ASV. Šādu viedokli pauž žurnāla National Interest eksperts Dugs Bendovs, vēsta RIA Novosti.

Международный авиационно-космический салон МАКС-2019. День второй - Sputnik Latvija
Japāņu mediji: Krievija un Ķīna pievērsušās finansiālai aliansei

Pēc viņa sacītā, Pekina un Maskava pārveda savas attiecības augstākā līmenī pēc tam, kad Rietumi uzsāka ekonomisko karu pret Krieviju. Turklāt abu valstu valdības turpina satuvināties. Augustā Ķīnas līderis Sji Dziņpins aicināja Krieviju un Ķīnu "uzstāties pret hegemoniju un vienpusību".

"Jūs paši varat saprast, ko viņš bija domājis," uzsvēra Bendovs.

Publikācijas autors norādīja uz arvien ciešākām valstu saiknēm militārajā jomā. Kopā Krievija un Ķīna rada vērā ņemamu pretsvaru Savienoto Valstu ambīcijām.

"Tagad pat pārliecināti nesavaldītā Amerikas pārākuma piekritēji sākuši nervozēt pasaulē otrās lielākās ekonomikas ar pasaulē otro spēcīgāko armiju sadarbības dēļ," atzīmēja viņš.

Bendovs pauda viedokli, ka Amerikas vadībai derētu apsēsties pie pārrunu galda ar Krievijas politiķiem un pameklēt kompromisus, kuri apmierinātu abas puses. Piemēram, ASV varētu pasludināt par NATO paplašināšanās ēras beigām. Tomēr, uzskata eksperts, Vašingtonas mērķim ir jābūt nevis padarīt Krieviju par Savienoto Valstu sabiedroto, bet gan patraucēt tai kļūt par Ķīnas sabiedroto.

"Amerikas politiķiem ir jāatzīst, ka Krievijai ir savas intereses, kuras tā ievēros neatkarīgi no Vašingtonas vēlmēm," rezumēja Bendovs.

Publikācijas nobeigumā eksperts izdarīja secinājumu, ka ASV un Eiropai derētu tiekties pie civilizētām partneru attiecībām ar Krieviju, jo šāda pieeja nesīs daudz vairāk labuma no Savienoto Valstu drošības nostiprināšanas viedokļa, nekā kārtējais aukstais karš.

Ziņu lente
0