ASV prezidents iesaka novērst nekārtības ar Nacionālās gvardes spēkiem. Eiropa klusē

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasДень независимости США
День независимости США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portlendas pilsētā ASV sākušās sadursmes protesta akcijās pret policijas vardarbību kustības Black Lives Matter ietvaros. ASV prezidents Donalds Tramps ieteica ievest pilsētā Nacionālo gvardi, lai izkliedētu protestus.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Portlendas pilsētu, kur nekārtības nenoklust jau trešo mēnesi, pārņēmis jauns kustības Black Lives Matter vilnis un protesti pret policijas patvaļu. Policija informēja, ka 30. augustā apšaudē gājis bojā cilvēks, vēsta RIA Novosti.

Pie tam policisti apgalvo, ka izdzirdējuši apšaudes troksni un ieradušies incidenta vietā, kur atraduši upuri ar šāvienu pēdām krūšukurvī. Informācijas par šī incidenta saikni ar protestiem nav.

Протестующие обезглавили монумент первооткрывателя Америки Христофора Колумба в Бостоне - Sputnik Latvija
Neatkarības dienā ASV gāzts Kristofora Kolumba piemineklis un sadedzināts karogs

Tomēr zināms, ka protestu akcijas dalībnieki Portlendā aizdedzinājuši pilsētas Policijas asociācijas ēku, pēc tam 19 cilvēki devušies uz policijas iecirkni.

ASV prezidents Donalds Tramps vēlas atrisināt problēmu ar Nacionālās gvardes palīdzību. Viņš aicināja Portlendas varasiestādes ievest pilsētā iekšējos spēkus, lai "nepilnas stundas laikā" tiktu galā ar protestu dalībniekiem, "pirms nav par vēlu".

Interesanti, ka apšaudē bojā gājušais vīrietis, iespējams, bijis "konservatīvās" grupas Patriot Prayer loceklis un Trampa piekritējs. Prezidents pats publicēja savā lapā Twitter video, kurā it kā kustības "Antifa" locekļi priecājas par vīrieša nāvi. "Kaunpilni aktīvisti," Tramps parakstīja savu tvītu.

Jāatzīmē, ka ne Eiropas Savienība, ne arī kāda cita rietumvalsts nekritizē ASV nodomu nomierināt protestētājus "stundas laikā" ar iekšējo spēku palīdzību.

Atgādināsim, ka maija beigās pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves Mineapolisē pēc viņa aresta ar policijas spēkiem ASV sākās plaši protesti, kas vēl joprojām nav noklusuši.

Ziņu lente
0