Covid-19 pandēmija pasaulē beigsies: PVO pastāstīja, kad tas notiks

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasТедрос Адханом Гебрейесус
Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules veselības organizācijas eksperti prognozēja Covid-19 pandēmijas beigu aptuvenos termiņus. Nekā iepriecinoša nav.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Pasaules veselības organizācijas   ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss brīfingā iezīmēja koronavīrusa pandēmijas beigu termiņus, vēsta RIA Novosti.

Viņš pauda pārliecību, ka līdz Covid-19 pandēmijas beigām atlikuši nepilni divi gadi. Tiesa, tas notiks, ja būs atbilstošas tehnoloģijas, kas spēj stāties pretī koronavīrusam.

Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija
PVO Ārkārtējā komiteja tiksies, lai novērtētu situāciju ar Covid-19 pasaulē

Gebreiesuss salīdzināja Covid-19 ar spāņu gripu, pie tam atgādināja, kādas priekšrocības dāvā mūsdienu tehnoloģiskais progress, un pieminēja, ka tam pretī stājas lielais skaits cilvēku kontaktu. Tomēr PVO cer, ka izdosies apkarot Covid-19.

Atgādināsim, ka pirmo vakcīnu pret koronavīrusu pasaulē izstrādāja Krievijā, Gamaleja Epidemioloģijas un mikrobioloģijas centrā ar Aizsardzības ministrijas speciālistu atbalstu. Vakcīna "Sputnik V" jau ir reģistrēta un sākta tās ražošana.

Vienlaikus notiek vēl viena Krievijas preparāta klīniskie izmēģinājumi. To izstrādā zinātniskais centrs "Vektor". Patlaban pret koronavīrusu paredzētais preparāts nonācis jau līdz otrajam izmēģinājumu posmam.

Pirmo Krievijā izstrādāto vakcīnu pret koronavīrusu PVO tehniskie eksperti nosauca par vispārēju priekšrocību, Ķīnas vadošais epidemiologs Čžuns Naņšaņs augstu novērtēja preparātu un apliecināja, ka tas ir drošs.

Ziņu lente
0