"Twitter pārstājis būt brīvs": Sputnik profili pazuduši no meklēšanas rezultātiem

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasСтраница сайта Twitter в окне браузера компьютера
Страница сайта Twitter в окне браузера компьютера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja cilvēks iepriekš nebija parakstījies vai neapmeklēja Sputnik profilus, tad Twitter vairs nesniedz iespējas atrast šīs lapas.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Mikroblogu serviss Twitter pārstājis rādīt meklēšanas rezultātos Sputnik profilus, paziņoja mediju grupas "Rossija segodņa" preses dienestā.

"Twitter pārstāja rādīt meklēšanas rezultātos Sputnik profilus. Ja lietotājs iepriekš nebija parakstījies vai nav apmeklējis Sputnik profilus, Twitter meklēšana vairs nesniedz iespēju atrast šīs lapas," pateica preses dienestā.

Tur piebilda, ka detaļas tiks noskaidrotas. RIA Novosti nosūtīja divus pieprasījumu Twitter ar lūgumu komentēt situāciju, taču 20. augusta vakarā informācija no Amerikas kompānijas joprojām tā arī netika saņemta.

"Spriežot pēc visa, Twitter pārstāja būt brīvs sociālais tīkls un platforma viedokļu plurālismam, kļūstot par politiski angažētu un skarbi cenzētu organizāciju," atzīmēja preses dienestā.

Iepriekš Twitter meklēšanas rezultātos pārstāja parādīties arī RT profili. Mikrobloga administrācija ziņoja, ka sākusi marķēt mediju lapas, kuras atrodas varasiestāžu kontrolē, kā arī ANO Drošības padomes pastāvīgo locekļu varasiestāžu, galveno valsts ierēdņu, tostarp ĀM vadītāju, vēstnieku un oficiālo pārstāvju un galveno diplomātisko līderu profilus. Taču marķēšanai sāka pakļauties tikai ar Krieviju un Ķīnu saistīti profili.

Ziņu lente
0