ASV izdevums atklājis Savienoto Valstu un Izraēlas plānus cīņā ar S-400

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasЗенитный ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raksta autori pastāstīja, ka ASV un Izraēlas karavīri organizējuši kopīgas mācības, kuru mērķis bija izspēlēt pretgaisa aizsardzības sistēmu un aviācijas neitralizāciju ar iznīcinātāju palīdzību.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. ASV un Izraēla gatavojas scenārijam, kura ietvaros Krievija varētu pārdot Irānai zenītraķešu sistēmas S-400 "Triumf", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Breaking Defense.

Izdevums atzīmēja, ka Teherānas lēmums iegādāties Krievijā ražotos kompleksus ir iespējams, ja tiks atcelts bruņojuma embargo pret Irānu.

Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Eksperts: ASV neizdodas Turciju nospiest uz ceļiem Krievijas S-400 jautājumā

Raksta autori atgādināja, ka iepriekš ASV un Izraēlas karavīri organizējuši kopīgas mācības, kuru mērķis bija izspēlēt pretgaisa aizsardzības sistēmu un aviācijas neitralizāciju ar iznīcinātāju F-35 palīdzību. Atzīmēts, ka tamlīdzīgu taktiku iespējams izmantot arī cīņā pret kompleksiem S-400.

Breaking Defense uzsvēra, ka 2019. gadā Teherāna jau mēģinājusi uzsākt pārrunas ar Maskavu par "Triumf" iegādi, taču toreiz tās lūgums noraidīts. Tomēr, pēc analītiķu domām, ieroču embargo atcelšanas izredzes pieaug, un vienlaikus var pastiprināties abu valstu sadarbība militārajā sfērā.

Pērn Irānas valdība pieļāva iespēju iegādāties S-400. Pie tam valsts Federālais militāri tehniskās sadarbības dienests atzīmēja: Krievija ir gatava piegādāt minētos kompleksus, taču pagaidām Irānas pieteikums nav saņemts.

Ziņu lente
0