PVO prognozē ilgu koronovirusa pandēmiju pasaulē

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве.  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija pasaulē joprojām ir ārkārtēja, atzīmēja komitejā un izteica atzinību partneriem par pūlēm cīņā ar Covid-19.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Ārkārtēja komiteja paziņoja, ka pasaules sabiedriskās veselības aprūpes nozarē situācija ar koronavīrusa pandēmiju joprojām ir ārkārtēja un tā turpināsies ilgāku laiku.

Tāpat komiteja izteica atzinību PVO un partneriem par pūlēm cīņā ar Covid-19 pandēmiju un "atzīmēja šīs pandēmijas gaidāmo ilgstošumu". Tā norādīja uz konsekventu kopienu pūliņu, kā arī nacionālo, reģionālo un globālo pasākumu cīņā ar slimību.

Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
PVO vadītājs: kā agrāk vairs nekad nebūs

"Komiteja vienbalsīgi piekrita tam, ka pandēmija joprojām rada ārkārtēju situāciju sabiedriskās veselības aprūpes nozarē, kurai ir starptautiska nozīme, un piedāvāja PVO ģenerāldirektoram rekomendācijas," citē paziņojuma tekstu RIA Novosti.

Tāpat komiteja aicināja jauniešus aktīvi piedalīties slimības izplatības novēršanā.

Saskaņā ar PVO datiem, pasaulē ir atklāti vairāk nekā 17,6 miljoni koronavīrusa gadījumu, vairāk nekā 680 tūkstoši cilvēku ir miruši. Līderi reģistrēto inficēšanās gadījumu skaita ziņā ir ASV – vairāk nekā 4,5 miljoni.

Ziņu lente
0