Eksperts: ASV neizdodas Turciju nospiest uz ceļiem Krievijas S-400 jautājumā

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasЗенитный ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV saprot, ka Turcija tām ir nepieciešama un mēģina piespiest valsti atteikties no militārās sadarbības ar Krieviju, taču Amerikai īsti labi neveicas.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Krievija strādā pie pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400 otrās partijas piegādes Turcijai, informēja korporācijas "Rosteh" vadītājs Sergejs Čemezovs. Vienošanos par piegādi puses panāca jūnijā.

Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф в Крыму. - Sputnik Latvija
Viedoklis
Redzamas kā mušas uz griestiem: Turcija izmēģina S-400 pret ASV iznīcinātājiem

Ankara īsteno patstāvīgu ārpolitiku, neskatoties uz Vašingtonas neapmierinātību ar Turcijas un Krievijas militāri rūpniecisko sadarbību, radio Sputnik ēterā pastāstīja militārais politologs, Pļehanova Krievijas ekonomikas universitātes Politoloģijas un Socioloģijas katedras vadītājs Andrejs Koškins.

"Turcijas un ASV sadarbība patlaban attīstās ar grūtībām. Turcijas līderis Redžeps Tajips Erdogans īsteno neatkarīgu ārpolitisko līniju, un tas rada nopietnu nepatiku Baltajā namā. ASV prezidentu Donaldu Trampu visvairāk nervozē fakts, ka Turcija – otrā armija NATO – iegādājas tehnoloģiski attīstītu bruņojumu Krievijā, valstī, pret kuru savulaik alianse tika izveidota," paskaidroja Koškins.

Viņš atgādināja, ka NATO arī šobrīd turpina izplatīt dažnedažādas šausmenes par Krievijas Federācijas "agresivitāti".

"Šajos apstākļos ASV saprot, ka Turcija tām ir nepieciešama un cenšas piespiest to atteikties no sadarbības ar Krieviju. Taču šajā ziņā kaut kas neveicas – Erdogans paliek nelokāms, ņemot vērā savus centienus veidot jauno Osmaņu impēriju," konstatēja Koškins.

Pērn Krievija izpildīja pirmo līgumu par četru S-400 divizionu piegādi Turcijai par kopsummu 2,5 miljardu dolāru apmērā. Krievijas un Turcijas darījums noveda pie krīzes Ankaras un Vašingtonas attiecībās.

Ziņu lente
0