Sliktāk, nekā šķiet: eksperti atklāj patiesību par avioceļojumu atjaunošanu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМеждународный аэропорт Лос-Анджелеса. США
Международный аэропорт Лос-Анджелеса. США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās aviācijas transporta arodbiedrības speciālisti nonākuši pie pesimistiskākas prognozes jautājumā par nozares atgūšanos pēc Covid-19 pandēmijas.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Starptautiskā aviācijas transporta arodbiedrība mainījusi prognozi par sektora atgūšanos pēc koronavīrusa pandēmijas, stāsta jauns.lv. Novērojumi liecina, ka aviopārvadājumi atjaunojas lēnāk nekā bija sagaidāms, tāpēc prognoze ir pasliktinājusies.

Speciālisti uzskata, ka, neskatoties uz aviopārlidojumu daļēju atjaunošanos, pirmspandēmijas rādītājus tagad izdosies sasniegt ne ātrāk kā 2024. gadā. Pēc Starptautiskās aviācijas transporta arodbiedrības domām, pārvadājumu pieaugums ir tik tikko pamanāms, bet Covid-19 gadījumu skaita palielināšanās atsevišķās pasaules valstīs apdraud pat nelielos uzlabojumus aviopārvadājumu jomā.

Самолет польской авиакомпании LOT - Sputnik Latvija
Vēl viena aviokompānija atjauno reisus no Rīgas

Starptautiskās gaisa transporta asociācijas galvenais ekonomists Braiens Pīrss atzīmēja, ka 2020. gada jūnijā satiksme bija par 86,5% zemāka nekā šajā periodā pērn. Aprīlī aviopārvadājumu lejupslīde sasniedza 94,1%. Taču pat jūnja rādītāji nevar celt biznesa pārliecību par nākotni, uzsvēra Pīrss.

Ļoti zems ir arī reisu aizpildījums. Iekšzemes reisos vidēji aizpildīti tikai 62,9% vietu vienā reisā. Starptautiskajās līnijās šis rādītājs sastāda 38,9% - ar to katastrofāli nepietiek, lai pārvadājumi nestu ienākumus aviokompānijām.

Atgādināsim, ka patlaban no starptautiskās lidostas "Rīga" pieejami 49 reisi. Pārlidojumus piedāvā aviokompānijas Ryanair, Wizz Air, airBaltic, Lufthansa, Finnair, Norwegian un LOT.

Plānojot braucienu, pasažieriem ir jāiepazīstas ar lidostas un aviokompānijas epidemioloģiskās drošības prasībām, kā arī ierobežojumiem mērķa valstī.

Ziņu lente
0