"Ziemeļu straume 2" dabas varā? Gāzesvada izbūvi iztraucējušas mencas

© ZsergheiТреска
Треска - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas varasiestādes uz laiku aizliedza gāzesvada "Ziemeļu straume 2" cauruļu ielikšanu. Šoreiz pie vainas nav sankcijas, bet gan mencu nārstošana.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Šoreiz projekts "Ziemeļu straume 2" saskāries ar reālu šķērsli, nevis ar ASV politiskajām ilūzijām. Dānijas varasiestādes aizliedza jebkādus būvdarbus līdz septembrim, vēsta RIA Novosti.

Par aizlieguma iemeslu kļuva mencu nārstošana Bornholmas salas rajonā, informē radiostacija NDR Info. Šāds dabas šķērslis var traucēt pabeigt "Ziemeļu straumes 2" izbūvi laikā un palaist to 2021. gada sākumā.

Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Analītiķis paskaidroja, kāpēc ES nevēlas upurēt "Ziemeļu straumi 2"

Atgādināsim, ka gāzesvada "Ziemeļu straume 2" izbūvei bija jābūt pabeigtai 2019. gadā, taču ASV sankciju dēļ darbi tika apturēto.

"Gazprom" strādā pie gāzesvada "Ziemeļu straume 2" izbūves sadarbībā ar Eiropas kompānijām Shell, OMV, Engie, Uniper un Wintershall.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo iepriekš aicināja "Gazprom" partnerus Eiropā "vākties prom" no projekta, citādi viņus "gaida sekas". Kongresa Pārstāvju palāta iepriekš atbalstīja ASV aizsardzības budžeta grozījumus, kuri paplašina sankcijas pret gāzesvada būvētājiem Eiropā.

Maskava asi nosodīja Vašingtonas eksteritoriālās sankcijas pret projekta dalībniekiem Eiropā un paziņoja, ka pabeigs "Ziemeļu straumes 2" izbūvi saviem spēkiem. Kremļa pozīciju atbalstīja Vīne un Berlīne. VFR kanclere Angela Merkele iedrošināja Krieviju, ka pilnībā atbalsta projektu.

Ziņu lente
0