Tramps atzina, ka ASV izpirka gandrīz visus preparāta pret Covid-19 krājumus pasaulē

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasДень независимости США
День независимости США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Remdesivira klīniskie pētījumi, kas sākotnēji tika izgatavots Ebolas drudža ārstēšanai, parādīja, ka zāles saīsina izveseļošanās laiku Covid-19 smagi slimiem pacientiem.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps apstiprināja, ka varasiestādes nopirkušas 90% valstī ražotā Remdesivira pasaules zāļu krājumu, kurš tiek pielietots Covid-19 ārstēšanā.

"Mana administrācija ir rezervējusi 90% Remdisivira preparāta pasaules piegāžu, kurš rada lielu ietekmi (koronavīrusa ārstēšanā)," citē Trampa paziņojumu Baltajā namā RIA Novosti.

Jūlija sākumā britu izdevums Guardian paziņoja, ka ASV izpirkušas no Kalifornijas biofarmaceitiskās kompānijas Gilead Sciences ap 90% trīs mēnešu pretvīrusa preparāta Remdesivir krājumu, kurš tiek efektīvi pielietots Covid-19 ārstēšanā.

Pirmās 140 000 preparāta devas tika pārdotas visā pasaulē. Jūnija beigās ASV izpirka aptuveni 500 tūkstošus devu, kas sastāda ap 90% preparāta krājumu trīs mēnešiem. Tādējādi, ASV būtiski ierobežojušas zāļu pieejamību citām valstīm, uzskata eksperti.

Продажа медицинских масок в аптеках - Sputnik Latvija
Tramps negrasās ieteikt visiem amerikāņiem lietot sejas aizsargmaskas

Iepriekš Remdesivira klīniskie pētījumi, kurš sākotnēji tika izgatavots Ebolas drudža ārstēšanai, parādīja, ka zāles saīsina izveseļošanās laiku Covid-19 smagi slimiem pacientiem, kas var palielināt izredzes uz izdzīvošanu.

1. maijā ASV ārkārtas kārtā apstiprināja Remdesiviru Covid-19 ārstēšanai. Savulaik tas tika izstrādāts cīņai ar Ebolas drudzi, taču toreiz nespēja pierādīt savu efektivitāti. Pēcāk tas nodemonstrēja efektivitāti SARS un MERS infekciju ārstēšanā.

Pacientiem ar Covid-19 parasti ir nepieciešams piecu dienu kurss ar sešu zāļu ampulu izmantošanu, kuru kopējā vērtība ir 2340 ASV dolāri.

Gilead jūnijā noteica attīstītās valstīs Remdesivira cenu 390 dolāru apmērā par ampulu, lai nodrošinātu attīstošās valstis, kompānija noslēdza līgumus ar analogu ražotājiem.

Ziņu lente
0