Eksperts pastāstīja, kā atmaskot telefonkrāpniekus

CC0 / picjumbo / VIKTOR HANACEK / Девушка с телефоном
Девушка с телефоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bieži vien krāpnieki bankas, valsts iestādes vai kādas partneru organizācijas vārdā piedāvā precizēt jūsu personas vai maksājumu datus.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Ja jūs telefonsarunā ar nepazīstamu cilvēku esat atpazinuši telefonkrāpnieku, obligāti jāpasaka viņam, ka esat viņu atmaskojuši, kā arī jāpiedraud ar to, ka vērsīsieties tiesībsargājošās iestādēs. Pretējā gadījumā šādu zvanu skaits citu organizāciju vārdā uz jūsu numuru pieaugs, pastāstīja aģentūrai "Prime" autonomās nekomerciālās organizācijas "Cifrovije platformi" ģenerāldirektors Arsēnijs Ščeļcins, vēsta RIA Novosti.

Разговор по телефону  - Sputnik Latvija
Valsts policija: par telefona krāpnieku upuriem kļūst cilvēki, kas vecāki par 50 gadiem

"Lai pareizi atbrīvotos no krāpniekiem telefonsarunā vai sarakstē, pirmām kārtām ir jānoskaidro, ka tas ir tieši krāpnieks. Parasti afēristi uzdarbojas tādās nozarēs, kur ir neskaidri izskaidrots valsts vai biznesa pakalpojums. Runa ir par populāru pakalpojumu, kurš ieinteresēs visus," precizē eksperts.

Bieži vien krāpnieki bankas, valsts iestādes vai kādas partneru organizācijas vārdā piedāvā precizēt jūsu datus: maksājumu, personas, tematiskos datus.

Noteikt, ka ar jums komunicē krāpnieks un ka tā nav vienkārši nekvalitatīva komunikācija no valsts iestādes, kompānijas vai valsts kompānijas puses, var tā: vienmēr pakļaut šaubām jebkādas nestandarta komunikācijas formas, iesaka Ščeļcins.

Piemēram, ja jūs esat pieraduši pārskaitīt naudu ar mobilo lietotņu starpniecību, un jūs saņemat zvanu no nesaprotama numura, labāk palūdziet maksimāli detalizēti precizēt jūsu datus no zvanītāja.

Ziņu lente
0