Petīcija ar prasību Zeļenskim atkāpties no amata 9 dienās savāca nepieciešamo balsu skaitu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский.
Президент Украины Владимир Зеленский. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīcijas autors atzīmēja, ka Vladimirs Zeļenskis solīja atkāpties no amata, ja pārkāps Ukrainas likumdošanu.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Petīcija ar prasību Ukrainas esošajam līderim Vladimiram Zeļenskim atkāpties no amata savāca nepieciešamo balsu skaitu, to jau ir parakstījuši 27 629 cilvēki no nepieciešamajiem 25 tūkstošiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz datiem valsts vadītāja mājaslapā.

Elektronisko petīciju ar prasību Ukrainas prezidentam atkāpties no amata ievietoja Ukrainas vadītāja mājaslapā 8. jūlijā. Tās autors, politisko zinātņu speciālists Viktors Ukolovs, pievērsa uzmanību tam, ka Zeļenskis apsolīja atkāpties no amata, ja būs pārkāpis Ukrainas likumdošanu.

Šobrīd petīcija gaida izskatīšanu. Nepieciešamo balsu skaitu tā savāca 9 dienās.

"Mēs, zemāk parakstījušies, aicinām prezidentu Vladimiru Zeļenski izpildīt savu priekšvēlēšanu solījumu un atkāpties no Ukrainas prezidenta posteņa sakarā ar likuma pārkāpšanu!" teikts petīcijas tekstā.

Pirms tam Ukrainas prezidenta birojā pastāstīja, ka Zeļenskis pats personīgi informēja Nacionālo korupcijas novēršanas lietu aģentūru par to, ka ir pārkāpis likumdošanu un neiekļāva deklarācijā datus par ievērojamām izmaiņām savā mantiskajā stāvoklī.

Визит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dzied kā lakstīgala: Zeļenskis sola Ukrainai briljantspožu nākotni

Ukrainas Nacionālā korupcijas novēršanas lietu aģentūra sastādīja valsts līderim divus administratīvā pārkāpuma protokolus par nesavlaicīgu ziņu sniegšanu par būtiskām izmaiņām mantiskajā stāvoklī. Pēc tam Zeļenskis deklarēja aptuveni pusmiljonu dolāru saņemšanu no pārdotā īpašuma.

Pēc preses dienesta rīcībā esošās informācijas, pērn Zeļenska ģimene īstenoja vairākus darījumus ar valsts aizdevuma obligācijām. Šo obligāciju vērtība pārsniedza 50 iztikas minimumus. Saskaņā ar likumdošanu, Ukrainas prezidentam bija jāiesniedz deklarāciju reģistrā paziņojums par būtiskām izmaiņām mantiskajā stāvoklī 10 dienu laikā pēc valsts aizdevuma obligāciju iegādes un pārdošanas brīža. Taču reģistrā šādi paziņojumi netika saņemti.

Ziņu lente
0