Amerikāņi atteikušies no nosaukuma "eskimo", lai neaizvainotu eskimosus

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasПроизводство мороженого
Производство мороженого - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš rasisma izpausmju apkarošanas viļņa kalngalos nosaukumu mainīja tvaicētie rīsi "Uncle Ben's" un pankūku sīrups "Aunt Jemima", savukārt serviss HBO Max uz laiku dzēsis no sava kataloga godalgoto filmu "Vējiem līdzi".

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Amerikāņu kompānija "Dreyer's", kas jau aptuveni 100 gadus ražo saldējumu, nolēmusi mainīt sava firmas produkta – eskimo – nosaukumu, atsaucoties uz kompānijas galveno mārketologu pastāstīja Wall Street Journal.

Kompānijā radās iespaids, ka nosaukums "eskimo" var aizvainot eskimosus – pamattautu grupu, kas mīt Grenlandē, Nunavutā (Kanāda), Aļaskā un Čukotskas autonomā apgabala austrumu rajonos.

"Mēs pieturamies pie rasu līdztiesības sasniegšanas principa un šo terminu uzskatām par pazemojošu," teica "Dreyer’s" galvenā mārketoloģe Elizabella Markesa.

Женщина ест мороженое - Sputnik Latvija
"Kauns!" – saldējuma ražotājam pārmet rasismu

Pārdēvēts saldais deserts Eskimo Pie – saldējums starp diviem cepumiem, kas pārliets ar šokolādi.

Zīmīgi, ka produkta logotipā un reklāmā izmantots eskimosu apģērbā tērps zēns.

Eskimo nav pirmā prece, kas cietusi aktīvajā diskriminācijas apkarošanā. Iepriekš tāds pats liktenis skāra tvaicētos rīsus "Uncle Ben's", ko ražo kompānija "Mars", un pankūku sīrumu "Aunt Jemima" no kompānijas "PepsiCo". Bez tam serviss HBO Max uz laiku dzēsis no sava kataloga godalgoto filmu "Vējiem līdzi". Vēlāk filma atkal parādījās, taču tagad tā papildināta ar komentāru, kurā skan lūgums ņemt vērā vēsturisko kontekstu, kurā risinās filmas notikumi. Cīņa ar diskrimināciju ASV sarosījusies pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves. Viņš miris slimnīcā pēc aizturēšanas, kuras laikā policijas darbinieki izmantoja spēku.

Ziņu lente
0