Nosauktas ES valstis, ar kurām Lielbritānija varētu veidot "gaisa tiltus"

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие памятника Шерлоку Холмсу в Риге
Открытие памятника Шерлоку Холмсу в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas valdība analizē epidemioloģisko situāciju koronavīrusa pandēmijas fonā dažādās valstīs un šo virzienu popularitāti tūristu vidū.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Lielbritānijas valdība izvērtē iespēju organizēt "gaisa tiltus", tas ir, transporta koridorus tūristiem no dažām valstīm. "Gaisa koridori" paredz, ka sarakstā iekļauto valstu pilsoņiem nebūs jāievēro 14 dienas ilga karantīna, vēsta britu izdevums The Daily Mail.

Молодожены в Вильнюсе  - Sputnik Latvija
"Iegājām atsevišķi, iziesim kopā": Baltija gatavojas otram Covid-19 vilnim

Ziņots, ka pagaidām runa ir par 12 Eiropas valstīm. Daži dati liecina, ka sarakstā iekļauta Grieķija, Spānija, Portugāle un Francija. Pagaidām Lielbritānijas valdība analizē epidemioloģisko situāciju koronavīrusa pandēmijas fonā šajās valstīs un šo virzienu popularitāti tūristu vidū.

Patlaban noteikumi paredz, ka ikvienam cilvēkam, kurš ieradies Apvienotajā Karalistē – vienalga, vai tas būtu brits vai tūrists – ir jāievēro divas nedēļas ilga karantīna un jānorāda savs tālruņa numurs un adrese, kur viņš dosies pašizolācijā.

Plānots, ka "gaisa tilti", iespējams, tiks organizēta jau no 4. jūlija. Plānots, ka galīgais lēmums tiks publicēts 29. jūnijā.

The Daily Telegraph informācijas avots vēsta, ka jautājums vēl tiek apspriests, jo runa ir par epidemioloģisko risku rūpīgu pārbaudi. Dažas tūrisma kompānijas, piemēram, "Tui" jau informēja, ka nogādās Lielbritānijas valstspiederīgos tikai valstīs, ar kurām organizēti "gaisa tilti".

Ситуация в Барселоне в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Jauns saraksts: pēc kādu valstu apmeklējuma Latvijā būs jāievēro karantīna

The Times ziņo, ka karantīnas nepieciešamību varētu mazināt un situāciju tūrisma sektorā uzlabotu tāds pasākums kā obligāti Covid-19 testi Lielbritānijas lidostās. Vienlaikus Grieķija jau ieviesusi obligāto testu visiem, kuri ierodas no valstīm ar augstu koronavīrusa infekcijas risku.

Maija vidū Lielbritānijā sākās pirmais karantīnas mazināšanas posms, jūnija sākumā – otrais. Darbu daļēji atsākušas skolas, atvērti daži veikali un tirgi, ļauts tikties ne vairāk kā sešu cilvēku kompānijām, taču tikai zem atklātas debess. Jūnija vidū tika atvērta lielākā daļa rūpniecības preču veikalu, kā arī zooloģiskie dārzi un kinoteātri automobilistiem.

Lielbritānijas Veselības ministrijas dati liecina, ka koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits valstī pārsniedzis 301 tūkstoti, letālo gadījumu skaits – 42,4 tūkstošus.

Ziņu lente
0