Krievijas vēstniecība ASV aicina Kongresu atteikties no "šausmenēm" par Krieviju

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasКапитолий (United States Capitol) на Капитолийском холме в Вашингтоне
Капитолий (United States Capitol) на Капитолийском холме в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Vašingtonā ieteica amerikaņu likumdevējiem "emocijas un vērtējumus demonstrēt savaldīgi".

RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Krievijas vēstniecība ASV aicinājusi amerikāņu likumdevējus savaldīgāk paust emocijas un vērtējumus, komentējot likumprojektu, kas aizliedz izvest amerikāņu karaspēku no Eiropas, kurā pieminēti "Krievijas draudi", vēsta RIA Novosti.

Atbilstošus likumprojektus iepriekš iesniedza Demokrātu partijas biedri: Roberts Menendess Senātā un Eliots Endžels – Pārstāvju palātā. Iniciatīvas autori iesaka aizliegt līdzekļu piešķiršanu ASV bruņoto spēku izvešanai no Eiropas kopumā, it īpaši no Vācijas. Lēmums pamatots ar to, ka amerikāņu spēku klātbūtne it kā palīdzot Vašingtonai un tās sabiedrotajiem Eiropā stāties pretī Krievijai, KTDR un Irānai.

Президент США Дональд Трамп на церемонии официальной встречи канцлером Германии Ангелой Меркель - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV gatavojas "uzdāvināt" Vāciju Krievijai

Komentējot demokrātu likumprojektus, Krievijas vēstniecība Vašingtonā ieteica amerikaņu likumdevējiem "emocijas un vērtējumus demonstrēt savaldīgi".

"Mums ir jāuztur civilizēts dialogs. Krievija nevienam neuzbrūk, tai nav nekādu nodomu uzbrukt. Beidziet iebiedēt pilsoņus Amerikā un Eiropā ar šausmenēm par "Krievijas draudiem"," diplomāti uzrakstīja vēstniecības lapā Twitter.

Diplomātiskā misija atgādināja, ka Eiropā atrodas arī 180 amerikāņu kodolbumbas B-61.

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps informēja par nodomu samazināt militāro kontingentu Vācijā līdz 25 tūkstošiem cilvēku. Patlaban tur dislocēt 35 tūkstoši amerikāņu karavīru, desmit tūkstoši Pentagona civilo darbinieku un aptuveni divi tūkstoši līgumstrādnieku.

Savu lēmumu Tramps pamatoja ar Vācijas "negodīgo" tirdzniecisko politiku attiecībās ar ASV un "kavētiem" maksājumiem NATO budžetā. Baltā nama vadītājs lauzīja galvu arī par to, kāpēc Savienotajām Valstīm būtu jātērē nauda Vācijas aizsardzībai no Krievijas, ja Berlīne pērk gāzi Krievijā.

Ziņu lente
0