Donalds Tramps informējis, ka ASV pārtrauc iejaukšanos svešos konfliktos

© AP Photo / Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps norādīja, ka Vašingtona atgriežas pie pamatprincipiem, kuri paredz: karavīra uzdevums ir aizsargāt un apņēmīgi aizstāvēt ASV no ārējā ienaidnieka.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Amerikāņu karavīri vairs neatjaunos citas valsts un nerisinās svešus konfliktus, paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

Pēc viņa vārdiem, Vašingtona atgriežas pie pamatprincipiem, kuri paredz: karavīra uzdevums ir aizsargāt un apņēmīgi aizstāvēt ASV no ārējā ienaidnieka.

"Mēs noslēdzam bezgalīgo karu ēru," teica amerikāņu līderis, uzrunājot Vestpointas kara akadēmijas absolventus, vēsta RIA Novosti.

Tramps pavēstīja, ka "savā vietā ir atgriezies skaidrs skats uz Amerikas vitāli svarīgo interešu aizsardzību". Prezidents piebilda, ka amerikāņu karaspēku pienākums nav risināt "senus konfliktus tālās valstīs, par kurām daudzi cilvēki nav pat dzirdējuši".

Флаг Соединенных Штатов Америки - Sputnik Latvija
Krievijas Sabiedriskā palāta veidos fondu, kas pētīs ASV iejaukšanos citu valstu lietās

"Mēs neesam šīs pasaules policisti. Taču mūsu ienaidnieki var būt droši: ja mūsu tautai draudēs briesmas, mēs nekad, nekad nesvārstīsimies. Un kad mēs cīnīsimies, no šī brīža mēs cīnīsimies tikai tālab, lai uzvarētu," konstatēja prezidents.

Pie tam jāpiebilst, ka pirms dažām dienām Tramps informēja Kongresu par to, ka ASV karavīri paliks dažās valstīs, kur kontingentu ieveduši iepriekšējie amerikāņu prezidenti.

Līdztekus Afganistānai, kur ASV kampaņa ilgst jau gandrīz 19 gadus, runa ir par tādām valstīm, kā Irāka, Sīrija, Jordānija, Turcija, Libāna, Ēģipte, Filipīnas, Arābijas pussala, Kosova, Austrumāfrika, Čadas ezera baseins un Sahelas reģions.

 

Ziņu lente
0