Itālijā pastāstīja, kā atcels karantīnu

© AFP 2023 / Marco BertorelloЛюди соблюдают социальную дистанцию в очереди на продовольственном рыке Porta Palazzo в Турине, Италия
Люди соблюдают социальную дистанцию в очереди на продовольственном рыке Porta Palazzo в Турине, Италия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijā no 3. jūnija atļaus pārvietoties uz un no Eiropas Savienības, Šengenas vienošanās dalībvalstīm, Lielbritānijas, Andoras un Monako Firstistes.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Līdz 2020. gada 2. jūnijam ir aizliegta pārvietošanās uz citām valstīm un no tām, izņemot apstiprinātas nepieciešamības gadījumus, kas ir saistīti ar darbu, ārkārtas situācijām un veselības stāvokli, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Nacionālo valsts tūrisma aģentūru (ENIT). Bez ierobežojumiem ir atļauta tikai pārvietošanās ar pilsētvalsti Vatikānu vai Sanmarīno Republiku un ar to pierobežas apgabaliem.

Ierobežojumi var tikt atjaunoti jebkurā laikā atsevišķos valsts rajonos, ja tajos saasināsies epidemioloģiskā situācija.

No 18. maija Itālijā tiek pieļauta pakāpeniska uzņēmumu atvēršana, ir atļauta viesnīcu darbība ar nosacījumu, ka tiek garantēts drošs viena metra attālums starp cilvēkiem koplietošanas zonās.

Зарубежные страны. Греция. Остров Корфу - Sputnik Latvija
Grieķija piesaistīs tūristus ar cenu samazināšanu

Apmeklētājiem atļauts atvērt muzejus, bibliotēkas, arhīvus, arheoloģiskās zonas un parkus, monumentālos kompleksus. Visos kultūras centros ir jāizvairās no cilvēku drūzmēšanās un jāievēro sociālā distance.

Atļauts strādāt bāriem, pabiem, restorāniem, saldējuma kafejnīcām un konditorejām. Visām ēdināšanas vietām, kas ir atvērtas apmeklētājiem, ir jāievēro normas un protokoli, lai novērstu vai samazinātu inficēšanās risku.

Tiek pieļauta arī aprīkotu pludmaļu darbība, ja tiek izpildīti visi paredzētie noteikumi.

Komercuzņēmumi drīkst strādāt tikai ar nosacījumu, ka tiks garantēta sociālā distance starp cilvēkiem vismaz viena metra attālumā. Pircējiem jāienāk veikalā ar palielinātu laika intervālu un viņiem drīkst atrasties tajā tikai tā laika garumā, kas nepieciešams preču iegādei.

No 15. jūnija tika atvērti teātri, koncertzāles, kinoteātri.

Taču slēgtās telpās obligāti ir jānēsā medicīniskās maskas, tai skaitā transportlīdzekļos, un visās situācijās, kad sociālā distance nevar tikt garantēta. Izņēmums ir bērni vecumā līdz sešiem gadiem un cilvēki ar tādām iespēju ierobežojumu formām, kas neļauj nēsāt sejas maskas.

Ziņu lente
0