Poļu ģenerālis rupji nolamājies, salīdzinot savus tankus ar Krievijas T-72

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Pāriet pie mediju bankasТанк Т-72 преодолевает водную преграду на военных ученияч в Приморском крае, 2017 год
Танк Т-72 преодолевает водную преграду на военных ученияч в Приморском крае, 2017 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas sauszemes spēku bijušais komandieris atzina, ka Krievija teicami izpildījusi tanku spēku modernizācijas uzdevumu.

RĪGA, 21. maijs - Sputnik. Polija ir būtiski atpalikusi tanku spēku modernizācijas jomā – valstij nav atbilstošā potenciāla un to stāvokli nevar ne salīdzināt ar Krieviju. Šādu viedokli paudis Polijas sauszemes spēku bijušais komandieris ģenerālis Valdemārs Skšipčaks, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Kresy.

"Tas, ko pie mums (Polijā – red.) dēvē par modernizāciju, pēc būtības, ir "fekāliju piepūderēšana" (oriģinālā izmantots rupjš izteikums – red.), kā reiz teica ģenerālis Buks. Tā nav nekāda modernizācija!" teica ģenerālis.

Viņš atzina, ka Krievija "teicami tikusi galā ar savu uzdevumu" un līdz 2020.gada beigām saņems vairāk nekā 120 atjaunotus tankus T-72B3M. Savukārt Polija vēl joprojām nespēj pārvarēt savu tanku spēku atpalicību un "jau 30 gadus mīdās uz vietas".

Valdemārs Skšipčaks uzskata, ka Krievijas pieņemtie lēmumi tanku spēku modernizācijas jomā ir "efektīvi", valsts dara visu iespējamo, lai pastiprinātu pat tās sava tanka puses, kas līdz šim šķita pietiekami spēcīgas.

Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Zaharova pastāstīja, kāpēc Krievija demonstrē savu bruņojumu

Kā alternatīvu ģenerālis ieteica sākt amerikāņu tanku "Abrams" montāžu Polijā, vēsta izdevums Kresy. Pēc viņa domām, Varšavai nepieciešami 450-550 tanki.

T-72 ražošana sākās jau 1972. gadā. Mašīna ne vienu reizi vien ir pilnveidota un modernizēta. T-72B3M ir aprīkots ar jaunu dzinēju, kura jauda sasniedz 1130 zirgspēkus. Tam ir jauns 125 mm kalibra ierocis ar uzlabotu ballistiku un resursu, tēmēkli "Sosna U", digitālo ballistikas skaitļotāju un panorāmas tēmēkli, kas uzstādīts mašīnas komandiera darba vietā. Pastiprināta arī tanka aizsardzība – tas saņēmis režģotus ekrānus, kas aizsargā no kumulatīvajiem lādiņiem, un dinamiskās bruņas "Relikt".

Ziņu lente
0