Eiropas Parlaments atbalstīja: ES vienkāršos vīzu režīmu ar Baltkrieviju

© SputnikШенгенская польская виза
Шенгенская польская виза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas un ES vienošanās par vīzu izsniegšanas atvieglošanu paredz to vērtības samazināšanu līdz 35 eiro un uzturēšanās termiņa pagarināšanu divas reizes – līdz 180 dienām gadā.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Eiropas Parlaments (EP) atbalstīja vienošanos par vīzu režīma un readmisijas atvieglošanu starp Eiropas Savienību un Baltkrieviju, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Balsošana šajā jautājumā notika tiešsaistē. Par vienošanos nobalsoja 634 eirodeputāti, pret uzstājās 48, vēl četri atturējās.

Viens no ziņotājiem šajā jautājumā bija eirodeputāts no Latvijas Nils Ušakovs ("Saskaņa"), kurš vairākkārt apgalvojis, ka starp ES un Baltkrieviju ir jābūt ieviestam bezvīzu režīmam.

Tagad šī vienošanās oficiāli ir jāapstiprina ES Padomei. Pēc tam puses informēs viena otru par ratifikācijas procedūru pabeigšanu. Vienošanās stāsies spēkā vienlaikus otrā mēneša pirmajā dienā pēc ratifikācijas notu apmaiņas.

Ja pusēm izdosies pabeigt visas nepieciešamās procedūras maija laikā, tad dokuments gūs juridisko spēku šī gada 1. jūlijā.

Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija
Baltkrievija izveidojusi vienotu bezvīzu zonu ārzemniekiem

Baltkrievijas un ES vienošanās par vīzu izsniegšanas atvieglošanu paredz to vērtības samazināšanu līdz 35 eiro un uzturēšanās termiņa pagarināšanu divas reizes – līdz 180 dienām gadā. Turklāt gaidāms, ka līdz ar dokumenta stāšanos spēkā ES izsniegs Baltkrievijas pilsoņiem vairāk ilgtermiņa vīzu.

Vienošanās par readmisiju nozīmē, ka pusēm būs jāīsteno atgriezeniska savu pilsoņu, trešo valstu pilsoņu un personu bez pilsonības uzņemšana, kuri neatbilst vai ir pārstājuši atbilst legalitātes kritērijiem viens otra teritorijā.

Minska un Brisele parakstīja vīzu vienošanos šī gada janvārī. Darbs pie dokumentu paketes ilga kopš 2014. gada. Baltkrievijas parlaments ratificēja vienošanos aprīļa sākumā – prioritārā kārtībā.

Ziņu lente
0