ASV nosūtīs mācībās uz Poliju četrus tūkstošus kareivju, neskatoties uz koronavīrusu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСовместные военные учения США и Румынии в рамках операции "Атлантическая решимость", архивное фото
Совместные военные учения США и Румынии в рамках операции Атлантическая решимость, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācības "Allied Spirit" ietvers gaisa desanta karaspēku operācijas apgūšanu un upes šķērsošanas treniņus, manevros kopumā piedalīsies aptuveni seši tūkstoši kareivju.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Polija un ASV sarīkos militārās mācības "Allied Spirit" no 5. līdz 19. jūnijam, sākotnēji tās tika plānotas maijā, kā daļa no "Defender Europe 2020" manevriem. Par to paziņoja ASV Bruņoto spēku Eiropā vadība.

"Pēc rūpīga vērtējuma un plānošanas starp ASV sauszemes karaspēkiem Eiropā un Polijas Aizsardzības ministriju militārās mācības "Allied Spirit", kas ir saistītas ar mācībām "Defender Europe 2020" un sākotnēji tika plānotas maijā, notiks Polijas Dravsko Pomorske trenēšanās poligonā no 5. līdz 19. jūnijam," teikts paziņojumā.

Vadība atzīmē, ka visi ar Covid-19 saistītie drošības pasākumi tiks veikti, lai nodrošinātu bruņoto spēku un vietējo iedzīvotāju veselību un aizsardzību.

Mācībās piedalīsies aptuveni seši tūkstoši kareivju – aptuveni četri tūkstoši amerikāņu un divi tūkstoši poļu.

Tiek ziņots, ka mācības ietvers gaisa desanta karaspēku operācijas apgūšanu un upes šķērsošanas treniņus.

Tika plānots, ka Savienotās Valstis februārī-aprīlī īslaicīgi pārdislocēs uz Eiropu 20 tūkstošus kareivju kopā ar tehniku, lai piedalītos mācībā "Eiropas Aizstāvis - 2020" ("Defender Europe") 2020. gada pavasarī un virknē citu manevru: "Ātrā atbilde" ("Quick response"), "Asmeņa trieciens" ("Saber Strike"), "Sabiedroto gars" ("Allied spirit"), "Dinamiskā fronte" ("Dynamic front"). Tam bija jākļūst par lielāko amerikāņu kareivju izvietošanu Eiropā pēdējo 25 gadu laikā, paziņoja brigāžu ģenerālis Šons Barnabijs.

Pēc mācību beigām amerikāņu kareivjiem bija jāatgriežas dislocēšanās vietās ASV.

Бомбардировщик B-1 Lancer ВВС США - Sputnik Latvija
Amerikāņu bumbvedējs jau otro reizi nedēļas laikā ieradies Baltijā

Taču, atbildot uz jautājumu par šo mācību saikni ar "Krievijas draudiem", ģenerālis uzsvēra, ka mācības nav virzītas pret kaut kādu konkrētu valsti, to mērķis ir apgūt mijiedarbību un loģistiku dažādos līmeņos un tās koncentrēsies uz "stratēģisko gatavību". Eiropas sabiedroto spēju izvērtēšana nepieciešamības gadījumā nodrošināt šādu loģistiku arī ir viens no mācību mērķiem, sacīja ģenerālis.

Kopumā mācībās "Defender Europe" bija jāpiedalās aptuveni 37 tūkstošiem kareivju no dažādām valstīm. Amerikāņu militārpersonas vien plānoja iesaistīt 13 tūkstošus tehnikas vienību.

Taču koronavīrusa pandēmijas dēļ ASV pārtrauca savu karaspēku pārmešanu dalībai "Defender Europe 2020" manevros un atcēla ar tiem saistītās mācības, "Dynamic Front", "Joint Warfighting Assessment", "Saber Strike" un "Swift Response".

Ziņu lente
0